Дипломирани икономисти пред отворените врати на света

понеделник, 21 ноември 2011 0:00

За пръв път ректорското ръководство в такъв голям състав присъства на връчването на дипломи, отбеляза в началото на приветствието си към абсолвентите от „Бизнес икономика“ проф. Йосиф Илиев, ръководител на катедра „Индустриален бизнес“ и представи пред студентите и най-вече пред родителите им ректора на УНСС проф. Борислав Борисов, проф. Стати Статев, първи зам.-ректор, както и зам.-ректорите проф. Веселка Василева и доц. Марчо Марков. „Днешният вълнуващ празник е ваш, но ние, преподавателите ви, го смятаме и за наш празник. Рано е да оцените какво са студентските години, но с течение на времето ще осъзнаете какъв прекрасен период са те!“, каза на възпитаниците си проф. Илиев. Той им напомни, че са завършили една от водещите специалности в университета, че занапред ги очакват сериозни предизвикателства, които трябва да преодоляват с достойнство. „Вие можете!“, окуражи ги професорът.


Това наистина е една специалност, драги приятели, с която от днес ви се отварят вратите не само към България и Европа, но и към света, изтъкна ректорът на университета. Разбирате ли с каква диплома тръгвате към света, акцентира проф. Борисов след като напомни рейтинговите позиции на УНСС като първи в страната, 13 в Европа и 31 в света сред висшите бизнес училища. „В университета се придобиват знания, в практиката – учения. Не се стъписвайте, при вашата фундаментална подготовка ще ви трябва малко. Имайте самочувствие!“, призова дипломантите ректорът.

Проф. Борисов връчи и първите дипломи на завършилите с отличен успех бакалаври и магистри.


Дипломи връчи на абсолвентите и проф. Стати Статев, първи зам.-ректор на университета, а празничните моменти бяха запаметени и в много индивидуални и общи снимки.


Галерия снимки от Дипломирани икономисти пред отворените врати на света ...