Скъпи гости от Университета на Пелопонес на посещение в нашия университет

петък, 15 декември 2023 16:40

Във вчерашния ден гости на катедра „Икономика на природните ресурси“ бяха проф. д-р Димитриос Петропоулос, декан на Факултета по земеделие и храни, доц. д-р Анастасиос Дарас, ръководител на катедра „Цветарство и архитектура на ландшафта“ и доц. д-р Одисеас Спилиопулос, декан на Факултета по управление на Университета на Пелопонес.

Проф. Петропоулос, който е възпитаник на нашата катедра (като студент и докторант), с вълнение се обърна към настоящите студенти. Той не само представи темата си „Геополитиката на храните", но и постави редица глобални проблеми на нашето съвремие, които следващите поколения са призвани да решават – глад, затлъстяване, излишъци от храни, отпадъци и др.

Лекцията на доц. Дарас на тема „Устойчиво производство на декоративни растения, дистрибуция и търговия" представи ролята на избраните технологии за производство, транспорт и търговия за устойчивостта. Лекторът насочи вниманието на студентите към въздействието на всяка подарена роза с произход от далечна страна или друг континент на екологичния отпечатък.

Проф. д-р Зорница Стоянова свърза акцентите на двете лекции със съдържанието на изучаваните дисциплини на студентите от „Аграрен бизнес“ и „Екоикономика“.

С благодарности за споделените знания и ползотворното сътрудничество към гостите се обърна проф. д.ик.н. Юлия Дойчинова.

Доц. Одисеас Спилиопулос изнесе своята лекция пред студентите от специалност „Финанси и счетоводство с преподаване на английски език“.

Проф. д-р Димитриос Петропоулос, проф. д-р Зорница Стоянова, проф. д.ик.н. Юлия Дойчинова, доц. д-р Анастасиос Дарас, доц. д-р Одисеас Спилиопулос

  

Галерия снимки от Скъпи гости от Университета на Пелопонес на посещение в нашия университет ...