Дипломанти на ИСК от специалностите „Управление на интелигентни градове“ и „Право на интелектуалната собственост“ получиха своите дипломи

петък, 15 декември 2023 16:15

Проф. д.н. Живко Драганов, директор на Института за следдипломна квалификация при УНСС (ИСК), откри церемонията по връчването на дипломите на завършилите две от специализациите на Института – „Управление на интелигентни градове“ и „Право на интелектуалната собственост“.

Проф. д.н. Живко Драганов, директор на Института за следдипломна квалификация (ИСК) и ръководител на катедра „Международно право и право на ЕС“, проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС, проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, и г-н Никола Гечев, директор „Корпоративни продажби“ във „Виваком“ (Vivacom)

Проф. д-р Димитър Димитров поздрави дипломантите изтъквайки, че за него винаги с удоволствие да присъства на такива събития. Той подчерта, че Институтът има важен принос неговите възпитаници да намират реализация и да градят успешна кариера в различни области на бизнеса и на науката: „Интелигентните градове са много сериозен проект като представителите на катедра „Регионално развитие“ и на „Виваком“ допринасят и активно помагат неговото развитието. Тази идея набира скорост вследствие на обучението и информацията, която се предоставя на общините, така че наистина да вървим към тези интелигентни градове, а не просто да си ги представяме и да говорим за тях в бъдеще време. Това се случва благодарение и на технологичните решения на „Виваком“ и на другите компании. Интелигентните градове включват в себе и киберсигурността, и енергийната ефективност и  много други неща, които могат да се случат в една градска среда. Очакват ни интересни времена. Желая успех  и професионална реализация на дипломантите!“.

Проф. д.н. Живко Драганов отбеляза, че специализацията по управление на интелигентните градове не би могла да бъде осъществена без активното съдействие на „Виваком“, в лицето на г-н Никола Гечев, както и без участието на катедра „Регионално развитие“ и на гл. ас. д-р Петкан Илиев, който е един от директорите на Института и чиято е идеята за тази специализация. „Едно от най-полезните неща е, че тази квалификация е резултат от сътрудничеството на бизнеса и на университетите, намерило израз във всеки един аспект от програмата – и по отношение на нейното съдържание, и по отношение на привличането на специализантите. Благодаря за сътрудничеството!“, добави той и пожела на дипломантите успехи и късмет във всички начинания!

Г-н Никола Гечев отправи своите сърдечни поздравления към дипломантите, изтъквайки, че моментът е емоционален и за него, тъй като, от една страна е възпитаник на УНСС, а от друга, неотдавна е получил още две дипломи за завършена следдипломна квалификация от ИСК. Той също благодари на д-р Илиев за ползотворното сътрудничество: „Смятам, че интелигентните градове са тема, която ще става все по-актуална, защото чрез дигитализацията на процесите и интелигентното развитие могат да се решат множество въпроси от сферата на урбанизацията, градската мобилност, здравеопазването, сигурността и образованието. Втората тема, по която работим активно с Института и с българските общини, е киберсигурността“.

Преди да връчи дипломите на завършилите специализация „Право на интелектуалната собственост“ проф. Цветана Стоянова също се обърна към дипломантите: „За мен е удоволствие да бъда днес сред вас и да мога да ви поздравя с успешното завършване на квалификацията, която сте избрали. Адмирирам желанието ви да се учите през целия живот, концепция, която е силно застъпена през последните години. Пожелавам ви отново да се срещнем. Портфолиото на Института е много голямо. Сигурна съм, че ще бъдете привлечени и от други специализации. Пожелавам ви успех в професионален и личен план!“.

Проф. Димитър Димитров връчи дипломите на специализантите от специалност „Управление на интелигентни градове“, а проф. д-р Цветана Стоянова – на тези от „Право на интелектуалната собственост“.

 

Галерия снимки от Дипломанти на ИСК от специалностите „Управление на интелигентни градове“ и „Прав ...