3 пъти е увеличен броят на студентите в дистанционна форма на обучение в УНСС

сряда, 04 октомври 2023 12:57

3 пъти увеличен брой на студентите отчита Центърът за дистанционно обучение, който преди дни официално откри учебната 2023/2024 година с виртуална среща и инструктаж.

Ректорът на УНСС проф.  д-р Димитър Димитров записа лично обръщение към студентите, в което обръща внимание на факта, че вече 25 години нашият университет обучава студенти в дистанционна форма, като внедрява практиките на утвърдени университети в тази област.

„Влагаме много в онлайн ресурси. Учебниците се пишат специално за вашето онлайн обучение.  Ще видите колко много възможности ви дава системата, в която се обучавате – Moodlе. На практика целият процес по усвояване и проверка на знанието се осъществява тук. Ще видите, че преподавателите ви дори могат да проследят дейностите, които сте извършили при подготовката на поставените от тях задачи“, допълни. проф. Димитров (цялото обръщение можете да видите тук). 

Директорът на Центъра за дистанционно обучение при УНСС проф. д-р Христо Катранджиев приветства първокурсниците и очерта положителните тенденции, свързани с нарастването на приема в дистанционна форма на обучение. Служителката на ЦДО д-р Женета Каравасилева запозна студентите с основни технически възможности на обучителната система Moodlе и даде важни указания за изискванията към първокурсниците относно работата им в електронна среда. 

Галерия снимки от 3 пъти е увеличен броят на студентите в дистанционна форма на обучение в УНСС ...