УНСС с бронз от първото държавно студентско първенство по баскетбол 3х3

събота, 19 май 2012 8:35

На завършилото първо държавно студентско  първенство по баскетбол 3х3 нашите момичета в състав: Симона Димитрова, Снежана Николова, Велиана Стоянова и Вероника Джикова с треньор ст. преп. Лариса Касабова завоюваха бронзовите медали след драматична победа над отбора на СУ „Св. Кл. Охридски“ с резултат 15:13.

При мъжете на първо място се класира отборът на Русенския университет, следван от баскетболистите на Висшето строително училище и Югозападния университет. При жените първи са студентките от Минно-геоложкия университет, на второ – колегите им  от Националната спортна академия. Бронзът извоюва тимът на УНСС.

Участниците в първото държавно студентско първенство по баскетбол 3х3

На официалното закриване  президентът на Асоциацията за университетски спорт доц. Златко Джуров връчи купи, медали и грамоти на призьорите.
В първенството, чийто домакин бе УНСС, участваха 16 мъжки и 7 женски университетски отбора от София, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Благоевград. При откриването на надпреварата заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов заяви: “Много се радвам, че спортният комплекс „Бонсист” изглежда по този начин, след като дълги години беше в лошо състояние. Вложени са доста средства, но в крайна сметка това са инвестиции в здравето на студентите. В никакъв случай никой не трябва да се плаши от такива инвестиции, защото е доказано, че всяко евро, вложено в спорт и физическа подготовка, още следващата година се връща като три евро по-малко за здравеопазване, така че това е една много добра инвестиция.”

Галерия снимки от УНСС с бронз от първото държавно студентско първенство по баскетбол 3х3 ...