УНСС и БСК подновиха споразумението си за сътрудничество

сряда, 17 ноември 2021 15:57

Ново споразумение за сътрудничество между Университета за национално и световно стопанство и Българската стопанска камара (БСК) подписаха ректорът проф. д-р Димитър Димитров и председателят на УС на БСК Добри Митрев.

Г-н Добри Митрев и проф. д-р Димитър Димитров при подписването

„Нашето партньорство има история и традиции“, каза проф. Димитров и подчерта, че университетът обучава студенти във всички области на социално-икономическия живот и затова връзката с бизнеса е изключително важна. „Целта на такива партньорства е да отговорим на очакванията на бизнеса да получава необходимите кадри, добре подготвени млади хора с подходящо образование, с точен профил на специализация, насочени към нуждите на нашата икономика, отбеляза ректорът.

„Ние сме организация, която повече от 41 години се опитва да дава разумния тон в икономиката на страната. За БСК това сътрудничество е изключително ценно. Вашият девиз „Духът прави силата“ е в основата и на нашата организация. Смятаме, че обществото и държавата ще бъдат по-добре когато имаме възпитани и образовани хора. За нас това е приоритет“, заяви председателят на УС на БСК Добри Митрев и допълни: „Имаме нужда от млади хора, които да бъдат генератори на идеи, да бъдат онези светлинки, които ще създадат големия образ на една нова българска икономика, която да възроди държавата. В тази връзка ние с огромно удоволствие ще изпълняваме нашите задължения по споразумението, за да постигнем качествен резултат“.

УНСС и БСК ще си партнират за изграждането на висококвалифицирани специалисти, които с актуални и иновативни знания, умения и компетенции да допринесат за конкурентоспособността и растежа на икономиката и бизнеса.

Основни приоритети на сътрудничеството между УНСС и БСК ще бъдат информирането на студентите от университета за провеждани студентски стажове, за обявявани вакантни работни позиции от фирми-членки на БКС и обмен на информация за дейности и по-важни научни, учебни, бизнес  и други събития, провеждани или промотирани от двете организации.

Споразумението предвижда и съдействие за участие на представители на БСК и на нейни фирми-членки в презентации пред студенти, в лекции, семинари, конференции и прояви, организирани от УНСС, както и провеждане на обучения в УНСС за специалисти и служители от фирми-членки на БСК и други дейности от взаимен интерес.

В документа е записано още, че БСК ще съдейства за участие на преподаватели и други представители на УНСС в срещи, лекции, експертизи, консултации, статистически и други проучвания и събития, организирани от БСК.

Координатор по споразумението от страна на УНСС е проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, а от страна на БСК е Росен Сиркьов, директор „Браншови организации“.

На подписването присъстваха и доц. д-р Росен Кирилов, зам.-ректор по дигитализация и киберсигурност, доц. д-р Михаил Мусов, зам.-ректор по научноизследователска дейност и международно сътрудничество, г-н Добри Митрев, проф. д-р Димитър Димитров, проф. д-р Мирослава Раковска, зам.-ректор по учебната дейност и доц. д-р Георги Николов, ръководител на катедра „Регионално развитие“

Галерия снимки от УНСС и БСК подновиха споразумението си за сътрудничество  ...