Двоен празник чества катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“

вторник, 03 април 2012 9:54

Своята 60-годишнина катедра „Маркетинг и стратегическо планиране" отбеляза с двоен празник - тържествено събрание по повод юбилея и връчване на дипломите на бакалаврите от специалностите „Маркетинг" и „Прогнозиране и планиране" - випуск 2011 г. На събитието в аула „Максима" присъстваха преподаватели, студенти, родители.

Доклад за катедрата-юбиляр изнесе проф. д.ик.н. Васил Манов, който в близо едночасовото си слово се спря на детайли от дългогодишната история на университетското звено. Той говори за академичността и професионализма на такива видни учени като акад. Евгений Матеев, наричан патриарха на българската икономическа наука, както и на чл. кор. проф. д.ик.н. Иван Илиев, бивш ректор на УНСС и доайен на специалността, който присъства на тържественото събрание. Проф. Манов открои ролята и мястото на катедрата не само в национален, но и в международен план. Невероятен притегателен център, огнище на истинско знание за анатомията и физиологията на икономиката, изключителен авторитет, средище за формиране на професионални умения и навици, еталон на образователна институция, окачестви катедра „Маркетинг и стратегическо планиране" проф. Манов.


(От ляво на дясно): проф. Васил Манов, доц. Пенчо Иванов, ръководител на катедра "Маркетинг и стратегическо планиране", проф. Валентин Кисимов,
чл. кор. проф. Иван Илиев
Присъстващите на юбилейното тържество в аула "Максима" изслушаха на крака националния химн

Вие сте обречени да бъдете посланици на истински знания. Не сте подготвени да сте съзерцатели и регистратори, обърна се проф. Манов към абсолвентите в залата. Никой не стои по-високо от знанието - нито личност, нито идеология, нито политическа система, каза още професорът, който пожела на завършилите бакалаври да не забравят, че университетът е техен втори дом.

Специални поздрави към катедрата-юбиляр от името на ректора на университета поднесе проф. Валентин Кисимов, зам.-ректор на висшето училище. Не зная дали оценявате колко велика специалност завършвате, каза той, като илюстрира възможностите на маркетинга с няколко красноречиви примера. Проф. Кисимов връчи и дипломите на отличниците от двете специалности.


Проф. Валентин Кисимов връчи дипломите
на отличниците бакалаври от двете специалности
Дипломиралите се бакалаври от специалностите на катедра "Маркетинг и стратегическо планиране"

Абсолвенти от „Маркетинг" и „Прогнозиране и планиране" изказаха благодарност към университета и своите преподаватели от катедрата, като оцениха четиригодишния си път в най-добрия университет.

Галерия снимки от Двоен празник чества катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“ ...