Ректорът връчи дипломите на първите доктори на УНСС

понеделник, 02 април 2012 15:42

В първо по рода си университетско събитие бяха връчени дипломите на двадесет и девет доктори на УНСС. На тържеството присъстваха научни ръководители, научни консултанти, колеги и близки на младите учени.

Особена чест за мен е да приветствам първите доктори на УНСС, каза пред събралите се в зала „Тържествена“ проф. Стати Статев, ректор на университета. Предстои ни да постигнем с тях същото високо ниво както с бакалаврите и магистрите. И когато се каже „доктор на УНСС“ - това следва да е знаково определение за най-висока позиция. “Най-важната цел в живота на човек трябва да бъде неговото духовно усъвършенстване!”, напомни ректорът мисълта на Сократ.


Имате основание да се гордеете, че сте доктори на този университет, посочи още проф. Статев и изтъкна високия рейтинг на УНСС - „българския Харвард“ - у нас, в Европа и в света. Ние сме естественият генератор на идеи и просперитет в страната: в държавното управление и бизнеса, каза проф. Статев. Носете високо и гордо дипломата си на доктор на УНСС и не забравяйте, че акцентът не е върху „доктор“, а върху „УНСС“. Нека да ви съпътстват успехи и научно щастие във вашия житейски и професионален път, пожела ректорът.

Проф. Стати Статев и проф. Валентин Гоев, зам.-ректор по научноизследователската дейност, връчиха дипломите на докторите, защитили в областта на икономиката, административното управление и правото.


Галерия снимки от Ректорът връчи дипломите на първите доктори на УНСС ...