Проф. Карла Грифи-Браун очерта бъдещето на комуникационната среда

сряда, 21 март 2012 0:00

Публична лекция на тема: "Високите технологии в обществото и иновациите" изнесе пред студенти и преподаватели от университета проф. Карла Грифи-Браун. Срещата бе осъществена със съдействието на посолството на САЩ у нас.

Карла Грифи-Браун, която е професор в Pepperdine University's Graziadio School of Business and Managment в САЩ и ръководи Центъра за учебни практики в този университет, направи наистина впечатляваща презентация, последвана от многобройни въпроси. Гост-лекторката разгледа иновациите като нови стойности, трансформациите на бизнес структурите и изискването им за развитие на информационните технологии и услуги, като в тази връзка представи нова дигитална екосистема тип „облак". В света на бъдещето обаче необходимостта от познатия днес вид информационна система няма да бъде изместена, уточни проф. Браун, която разгледа и дигиталната образователна среда във века на комуникационната свързаност.

  
Проф. Карла Грифи-Браун и проф. Валентин Кисимов
 
 
      Студентите - участници в бъдещата комуникационна среда

Публичната лекция бе открита от проф. Валентин Кисимов, зам.-ректор на УНСС, който представи проф. Карла Грифи-Браун като водещ специалист, който съветва училищата за динамиката на пазара на труда и свързва бизнес образованието с реалния сектор. Браун е работила в Kennedy Space Centre на NASA и е преподавала иновации и управление на технологиите в Австралия, Сингапур, Индонезия, Малайзия и Япония. Това е първото й посещение в нашата страна.

Галерия снимки от Проф. Карла Грифи-Браун очерта бъдещето на комуникационната среда ...