Нови стажанти-юристи в Административния съд София-град

сряда, 21 март 2012 0:00

За втори път, по съвместна инициатива на катедра „Публичноправни науки" към Юридическия факултет на УНСС и Административния съд София-град, се проведе двумесечен практически стаж за студенти от специалност „Право".

Приключването на стажантската програма бе отбелязано на 13 март в учебната съдебна зала на университета. Удостоверенията за успешно завършен практически курс в областта на административното правораздаване бяха връчени от първия председател на АССГ (и понастоящем съдия във Върховния административен съд) Лозан Панов, в присъствието на декана на Юридическия факултет проф. д-р Христина Балабанова, на новия председател на АССГ Радостин Радков, на съдии, преподаватели и студенти.

Успешно завършилите стажа студенти със съдия Лозан Панов

Младите прависти и съдия Радостин Радков

Съдия Радков заяви своята позиция за запазване на сътрудничеството между АССГ и Юридическия факултет на УНСС, като подкрепи участието на нови студенти-юристи, които от 12 март се обучават от съдиите от Административния съд София-град.

Присъстващите изразиха категорично становището си за ползата от практическия курс за студентите, както и желанието успешното партньорство да продължи и занапред.

Галерия снимки от Нови стажанти-юристи в Административния съд София-град ...