Отборът на УНСС с национален приз в най-голямото международно състезание по право, ще представя България в САЩ

петък, 02 март 2012 0:00

В края на февруари се проведоха националните кръгове на най-голямото международно състезание по право "Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition". Състезанието, което е симулация на процес пред Международния съд към ООН, има 53-годишна история, а участници в него са отборите на повече от 500 правни факултета от над 80 страни.

В националните кръгове, организирани от „Сдружение за международни състезания по право", тази година участваха отборите на пет университета - УНСС, Нов български университет, СУ „Св. Климент Охридски", УНСС, Югозападния университет и Американския университет в Благоевград. Устните прения се проведоха в залите на Върховния касационен съд в София на два етапа - предварителни кръгове и финал. Надпреварата беше оспорвана, но след продължителна подготовка, демонстрация на презентационни умения и задълбочени знания в областта на международното право, отборът на УНСС в състав Антон Петров, Ивайло Димитров, Йоана Йоткова и Костадин Обретенов, успя да извоюва така мечтаната победа и да спечели първото място в съревнование с отбора на СУ „Св. Климент Охридски". Заслуга за постигнатия успех имат и двете треньорки на отбора - Станка Черкезова и Инна Учкунова.


Победителите със заветната
национална купа
С известния ни юрист
проф. Александър Янков

Отборът на УНСС получи и поздравления за работата и представянето си от всички съдии, сред които именити практици в областта на международното право в България и международни експерти.

Следващото предизвикателство към нашите студенти е след по-малко от месец, когато те ще трябва да представят България на международните кръгове във Вашингтон, САЩ.

Пожелаваме им успех!


Йоана Йоткова Ивайло Димитров

Галерия снимки от Отборът на УНСС с национален приз в най-голямото международно състезание по прав ...