Йордан Йовчев награди треньорите на годината

четвъртък, 11 март 2021 8:55

Още една звезда на българския спорт посети УНСС. Ректорът проф. д-р Димитър Димитров посрещна в кабинета си най-успешния български гимнастик Йордан Йовчев, носител на орден „Стара планина“ – първа степен (на снимката долу).

Първият гимнастик, участвал в шест олимпийски игри в историята на спорта, официално връчи наградата „Треньор на годината“ на ст. преп. д-р Милена Игнатова и преп. Ива Барова. Те тренират отборите по аеробика и мажоретни танци, които се представиха най-добре в класацията на катедра „Физическо възпитание и спорт“ за 2020 година. Носителят на четири олимпийски медала честити победата на двете преподавателки с думите: „Възхищавам се от личности, които дават всичко от себе си, за да са успешни“.

Ст. преп. д-р Милена Игнатова и преп. Ива Барова получиха своите подаръци лично от най-успелия български гимнастик
Ст. преп. д-р Милена Игнатова, преп. Ива Барова, г-н Йордан Йовчев и проф. Димитров (от ляво надясно)

Преп. Ива Барова подари на гимнастика тениска на спортния клуб на УНСС „Св. Георги Победоносец“ (на снимката долу).

„Образованието и спортът вървят ръка за ръка. Радвам се, че с проф. Димитров намерихме възможности за съвместно сътрудничество“, заяви г-н Йордан Йовчев. Ректорът на УНСС отбеляза, че отдава голямо значение на студентския спорт и ще се радва спортистите на УНСС да взимат вдъхновяващ пример от най-добрите.

Проф. Димитров подари на звездния спортист книгата „Стефан Бобчев“, събрала историята на първия основател на университета. От своя страна Йордан Йовчев връчи на ректора подписана лично от него книгата „България на Олимп“.

На срещата присъства и спортният общественик Кирил Евтимов, възпитаник на УНСС.

Мажоретният отбор на УНСС заедно с преподавателките Ива Барова и Милена Игнатова, носителки на приза „Треньор на годината 2020“ (на снимките долу).

Галерия снимки от Йордан Йовчев награди треньорите на годината ...