Учащи в УНСС с награди от националния конкурс „Студент на годината" 2020

четвъртък, 04 март 2021 16:10

На официална церемония в аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ бяха наградени най-успешните студенти в България в ХIV-тото издание на Националния приз „Студент на годината" за 2020 г., организирано от Националното представителство на студентските съвети (НПСС) под патронажа на министъра на образованието и науката г-н Красимир Вълчев.

Александър Димитров, студент от катедра „МИО и бизнес“, победи в категорията „Стопански науки“. Наградата му бе връчена от доц. д-р инж. Лиляна Вълчева, председател на Националния браншов синдикат „Висше образование и наука”- КНСБ и председател на Съвета на настоятелите на УНСС (на снимката долу). Александър Димитров е участвал в седем международни конференции във Виена, Атина, Ниш, Крушево и др. Той печели второ място в международната научна конференция „Членството на България в ЕС“. Победителят в категория „Стопански науки“ може да се похвали, че свободно владее пет езика – английски, френски, испански, португалски и румънски.

В конкурса бяха номинирани Христина Георгиева от УНСС в категория „Докторант“ и студентката Никол Андонова, специалност „Международни отношения“ в УНСС, в категория „Спорт“. Повече за постиженията на момичетата можете да прочетете във февруарския брой на Вестник на УНСС.

Наградата на Христина Георгиева (вляво) беше връчена от акад. Юлиан Ревалски, председател на БАН.
Наградата на Никол Андонова (вляво) бе връчена от г-н Николай Павлов, зам.-министър на младежта и спорта.

***

Националният приз „Студент на годината" се учредява в началото на 2006 г. по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България. Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование. Жури в състав от водещи експерти от всички области на образованието определя победителите в 14 категории, които имат доказани постижения в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.

Галерия снимки от Учащи в УНСС с награди от националния конкурс „Студент на годината" 2020  ...