Завърши XXIV турнир по тенис за „Купата на ректора на УНСС“ 2020

петък, 19 февруари 2021 17:02

В СК „Бонсист” се проведе дългоочакваният финал на двадесет и четвъртия турнир по тенис за „Купата на ректора на УНСС“ 2020. Състезанието, организирано от катедра "Физическо възпитание и спорт" и академичния спортен клуб на преподавателите и служителите “Св. Георги Победоносец”, не се състоя миналата година поради многократни отлагания и забавени мачове предвид пандемията и наложените извънредни мерки.

Големите победители в турнира по двойки са доц. д-р Спас Ставрев, ръководител на катедра „Физическо възпитание и спорт“ и доц. д-р Драгомир Стефанов, главен секретар по социално-битовите въпроси на учащите и чуждестранни студенти. Вторите места заеха ст. преп. д-р Петър Иванов от катедра „Физическо възпитание и спорт“ и Руслан Марков от сектор „Технически средства“.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров връчва купите на победителите доц. д-р Спас Ставрев и доц. д-р Драгомир Стефанов (от дясно на ляво)

Шампионите изразиха благодарността си към ректора и останалите състезатели за организацията и подготовката. „Минахме няколко много трудни мача и резултатите бяха много оспорвани. Затова сме много щастливи и много горди от днешната победа“, заяви доц. д-р Спас Ставрев.

„За нас е огромна чест да спечелим точно този турнир, точно на 100-годишнината на университета. Никога не съм мислил, че ще държа тази купа. Това, че съм шампион, трябва да даде кураж на всички участници, защото няма невъзможни неща!“, добави доц. д-р Драгомир Стефанов. Двамата изразиха благодарността си един към друг за страхотното партньорство.

След оспорван финал купата в индивидуалната надпревара взе ст. преп. д-р Петър Иванов, който за поредна година защити първото място. Той изрази щастието си от победата и пожела на присъстващите да бъдат все така активни и да демонстрират умения в тази прекрасна и вълнуваща игра. Второто място в индивидуалната надпревара спечели доц. д-р Иван Стоилов от катедра "Физическо възпитание и спорт".

Ст. преп. д-р Петър Иванов и доц. д-р Иван Стоилов

Победителите бяха обявени от председателя на клуба “Свети Георги Победоносец” проф. Георги Янков и доц. д-р Марко Димитров, спортен директор на турнира.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров награди победителите, като се обърна с думите: „Благодаря за участието и емоциите на всички състезатели и за усилията, които положиха победителите днес. Това е чудесна инициатива на колективния дух, който прави силата на нашия университет. Връчвам тези купи с огромно удоволствие“.

„При сложните обстоятелства с COVID-19, състезанието започна миналата година и приключи сега, но с него отбелязваме 25-годишнината на академичния спортен клуб на служителите и преподавателите от УНСС, създаден през 1995 г. Това е един уникален турнир, който няма аналог в българската университетска традиция“, каза проф. Георги Янков.

Доц. д-р Марко Димитров сподели, че тази година в турнира участват рекорден брой състезатели и посочи, че има надежда щафетата да бъде поета от по-младите колеги.

Индивидуална награда беше връчена на доц. д-р Александър Стоянов от катедра „Икономическа социология" за дългогодишното му участие в турнира. Той благодари на всички за оказаната чест.

В турнира участваха общо 27 индивидуални състезатели. Доц. д-р Спас Ставрев с гордост съобщи, че от другата година ще има отделен турнир за жени.

Галерия снимки от Завърши XXIV турнир по тенис за „Купата на ректора на УНСС“ 2020 ...