Националното състезание по икономикс на Асоциацията на икономическите училища за шести пореден път събра младите таланти на България

събота, 06 февруари 2021 15:05

УНСС посрещна силно мотивирани и готови за творчески изяви участници в Националното състезание по икономикс. В Тестовия център и компютърните зали на Университетската библиотека се състезаваха за достойното си място в УНСС средношколци от училищата-членове на Асоциацията на икономическите училища в България (АИУБ).

Председателят на АИУБ проф. д-р Даниела Фесчиян откри Националното  състезание

На събитието присъстваха ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, проф. д-р Мирослава Раковска, зам.-ректор по учебната дейност, проф. д-р Даниела Фесчиян, председател на Асоциацията на икономическите училища в България, доц. д-р Ивайло Беев, ръководител на катедра „Икономикс“.(на снимката горе)

Двигателят на националните състезания, проф. д-р Даниела Фесчиян, откри шестото Национално състезание по икономикс на АИУБ с думите: „Въпреки анормалната обстановка, породена от световната пандемична криза, вие доказвате, че нищо не е в състояние да спре мотивацията за знания, показвате невероятен кураж да се състезавате в една изключително тежка и необятна област – икономикс“.

Проф. Фесчиян изтъкна и всеотдайността на учителите при подготовката на състезателите, като подчерта, че 3-часовото състезание по икономикс е сериозен атестат за знанията на участниците, конкуриращи се за мястото си в голямото академично семейство на лидера в образователното пространство на България - УНСС.

Проф. д-р Димитър Димитров, проф. д-р Даниела Фесчиян, проф. д-р Мирослава Раковска и доц. д-р Ивайло Беев поздравиха участниците в състезанието

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров благодари на участниците за сериозната заявка да бъдат част от 101-я випуск на елитен университет, дал на България 9 министър-председатели и над 100 министри, стотици големи търговски директори, банкери и общественици. Ректорът подчерта, че участието в състезанието заслужава адмирации и увери състезателите в правилния им избор на университет, базирайки се на високото качество на образование, което предлага УНСС.

Ректорът на УНСС поздравява участниците в състезанието 

Проф. д-р Мирослава Раковска обърна внимание, че днешното състезание ще излъчи най-добрите, които ще получат сертификат и ще могат да кандидатстват в направление „Икономика“ във всичките 33 специалности на УНСС. Тя изрази увереност в подготовката на състезателите и им пожела успех.

Участници в шестото Национално състезание в Тестовия център на УНСС

В Националното състезание по икономикс на АИУБ участваха ученици от Пловдив, Казанлък, Велинград, Видин, Стара Загора, Хасково, Бургас, Силистра, Разград, София и др. при спазване на всички противоепидемични мерки.

 Участници в шестото Национално състезание в компютърните зали на библиотеката на УНСС

Състезателката Силвия Гаджева сподели, че се чувства подготвена за конкурса и не се притеснява за своето представяне. Смята, че ако бъде приета в УНСС ще има голямо бъдеще и ще е крачка напред в развитието си. Според Полина Лалева, тя ще постигне мечтите си, ако бъде приета в УНСС.

Придружаващите учители изтъкнаха, че учениците са добре подготвени и с добра мотивация. Според тях, чрез националните състезания на АИУБ, децата могат да усетят духа на университета и са много подходящ вариант да се „заредят“ с академичен дух, виждайки успяващи хора около себе си.

Галерия снимки от Националното състезание по икономикс на Асоциацията на икономическите училища за ...