XII турнир по тенис на маса за „Купата на УНСС“

вторник, 26 януари 2021 16:23

За дванадесети път в СК „Бонсист” се проведе турнирът по тенис на маса за „Купата на УНСС”, организиран от катедра „Физическо възпитание и спорт” и академичния спортен клуб на преподавателите и служителите “Св. Георги Победоносец”.

След оспорван финал купата при мъжете взе Филип Дандолов, който защити първото място за трета поредна година. Победител при жените е Людмила Иванова.

Втора и трета позиция в класирането при мъжете заеха Мирослав Шишков (сребро) и Петър Иванов (бронз). При жените среброто спечели Елица Павлова, а бронзът – Екатерина Деливерска.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров награди победителите, като се обърна с думите: „За мен е чест да връча тези награди на участниците. С доц. Ставрев минахме през доста трудности, докато намерим най-правилния начин да проведем този турнир. Наистина ме стоплиха усмихнатите лица на хората тук. Нека си пожелаем по-хубави дни, много успехи за шампионите, а другите да ги конкурират успешно в следващите издания на традиционния турнир по тенис на маса за „Купата на УНСС“.

Тази година за първи път тегленето на жребият беше изтеглен онлайн. То беше излъчено на живо във фейсбук страницата на катедра „Физическо възпитание и спорт“. В комисията участваха доц. д-р Спас Ставрев, ръководител на катедрата, ст. преп. д-р Елена Монева, д-р Екатерина Деливерска и Бисер Иванов.

В турнира се включиха 29 участника, разделени на мъже (25) и жени (4). Жените бяха в една група, а мъжете разделени в четири. Двубоите се проведоха в три различни зали, за да бъде спазена социална дистанция между играчите.

Победителите в групите се класираха в основна схема на пълна елиминация, в която се играе до полуфинали и финали. Резултатите бяха обявени от ст. преп. д-р Елена Монева, съдия на турнира. Освен купи и медали, участниците получиха тениски и специални сувенири.

Галерия снимки от XII турнир по тенис на маса за „Купата на УНСС“ ...