Студенти от УНСС са част от университетската мрежа ENGAGE.EU

четвъртък, 14 януари 2021 15:09

Първите студенти от УНСС, които записаха курсове като част от университетската мрежа ENGAGE.EU, успешно завършиха първия семестър. Съвместните дейности по проекта стартираха в началото на тази учебна година с онлайн обмен на студенти.

„Европейски университети“ е водеща инициатива на Европейската комисия за формиране на транснационални мрежи от висши училища, с амбицията да се превърнат в университети на бъдещето. УНСС е част от университетската мрежа ENGAGE.EU – европейски университет, заедно с шест други водещи европейски висши училища в областта на икономиката и социалните науки, това са University of Mannheim (Германия), LUISS University (Италия), NHH Norwegian School of Economics (Норвегия), Tilburg University (Нидерландия), University of Toulouse 1 Capitol (Франция) и WU Vienna University of Economics and Business (Австрия). 

„Оценката на първите ENGAGE.EU студенти за посетените онлайн курсове в УНСС е отлична, някои от тях се оценяват по-високо от подобни курсове, водени в университетите партньори“ каза доц. Михаил Мусов, в.и.д. зам.-ректор по научноизследователската дейност на УНСС в интервю пред БНР.

Според доц. Костадин Коларов, директор на Института по предприемачество в УНСС: „Сътрудничеството с тези водещи университети ще даде възможност на нашите студентите да намерят своите предприемачески възможности далеч извън границите на страната“.

Европейските университети са транснационални алианси, които ще бъдат университетите на бъдещето, като ще популяризират европейските ценности и идентичност и ще променят из основи качеството и конкурентоспособността на европейското висше образование.

Целта на тази инициатива е да се формира ново поколение креативни европейци, които могат да си сътрудничат на различни езици, без оглед на граници и научни дисциплини, за да се справят с обществените предизвикателства и недостига на умения, пред които е изправена Европа.

Галерия снимки от Студенти от УНСС са част от университетската мрежа ENGAGE.EU ...