Студентският съвет при УНСС събра близо 1 тон пластмасови капачки за изминалата 2020 година

четвъртък, 14 януари 2021 12:50

За втора поредна година Студентският съвет се включи в акцията за събиране на пластмасови капачки, която е част от инициативата „Капачки за бъдеще”.  На специално обособените пунктове в София, представители на Студентска общност няколко пъти през изминалата 2020 г. предадоха събраните капачки, като общото им тегло е над 900 кг.

Пластмасовите капачки са събрани от 12–те поставени метални кръга в блоковете на университета и металните сърца в сградата на УНСС. „С общи усилия показахме, че студентската общност е съпричастна към подобен тип зелени инициативи. Показахме, че заедно можем повече!“ - коментира председателят на Студентския съвет Ангел Стойков. За направеното  дарение Студентския съвет при УНСС получи благодарствена грамота.

Масовото събиране на пластмасови капачки в помощ на недоносени деца, вече е осигурило кувьози в 22 болници в страната. По информация от организаторите на кампанията, за закупуването на един кувьоз са необходими 16 тона пластмасови капачки. Идеята е след кувьозите да бъдат събирани средства и за друга медицинска техника.

Галерия снимки от Студентският съвет при УНСС събра близо 1 тон пластмасови капачки за изминалата  ...