Информационният център на ЕС гостува на студентите от специалност „Европеистика“

понеделник, 14 декември 2020 15:56

Експерти от Информационния център на Европейския съюз в България гостуваха на студентите от специалност „Европеистика, по идея на тяхната преподавателка гл. ас. Моника Моралийска, по време на онлайн занятие по „Европейска администрация“. Целта беше да бъдат представени пред студентите възможностите за започване на стаж и работа в институциите, службите и агенциите на Европейския съюз.

Г-н Захари Ваклинов и г-жа Надя Денкова, както и нашият студент Страцимир Стефанов, който е стажант в Информационния център на ЕС, представиха различните възможности за стаж в Европейския парламент, Европейската комисия, Европейския съвет, Сметната палата и Съда на ЕС. Те запознаха студентите с изискванията, сроковете и процедурите за кандидатстване за платен и неплатен стаж в тези институции и други органи на ЕС, както и на стажовете в Представителството на Европейската комисия в България.

Гостите насърчиха студентите да бъдат активни, да се включват в различни стажове и доброволчески инициативи, защото те обогатяват тяхната биография и са ключови за спечелването на стаж, а след него и на работно място в институциите на ЕС.

Срещата завърши със забавен образователен куиз за студентите, в който те тестваха знанията си за устройството, функциите и работата на различните институции на ЕС.

Галерия снимки от Информационният център на ЕС гостува на студентите от специалност „Европеистика“ ...