Ernst & Young сподели със студентите на УНСС основните изисквания и организация на счетоводната отчетност на мултинационални компании

четвъртък, 26 ноември 2020 15:19

Темата на публичната онлайн лекция, която лектори на Ernst & Young (ЕY)  изнесоха пред студентите на УНСС, бе „Основни изисквания и организация на счетоводната отчетност на мултинационални компании”. Гостите бяха приветствани от проф. Снежана Башева, ръководител на катедра „Счетоводство и анализ“ и инициатор на лекцията. „Партньорството с (ЕY)  e чест и отговорност. За нашите студенти прекият контакт с бизнеса е безценен. Благодарим, че споделяте с нас практическия си опит“, заяви проф. Башева.

Лектори на (ЕY) бяха г-н Найден Костадинов, ДЕС, FCCA, съдружник и ръководител на отдел „Данъчни, счетоводни и правни услуги“ в EY България, Сeверна Македония, Албания и Косово, и г-жа Ралица Димитрова, ACCA, старши мениджър в отдел „Данъчни, счетоводни и правни услуги“ в EY България.

 Акцентите в лекцията бяха:

  • Ползи и рискове при аутсорсинг на счетоводната и данъчна функция
  • Технологии при обслужване на глобални счетоводни и данъчни функции
  • Рамка на МСССУ 4410 „Ангажименти за компилиране на финансови отчети“ и приложение на стандарта при предоставяне на счетоводни услуги
  • Ефективност на комуникация; технически платформи.

Следващата публична онлайн лекция, която катедра „Счетоводство и анализ“ и EY организират на 1 декември т.г. от 18.00 часа,  е на тема „Ефекти върху процеса на отчетност от тенденциите за централизиране на счетоводната и данъчната функция на мултинационални компании“.

 

Лекциите се организират в рамките на договора за сътрудничество между УНСС и (ЕY)  България с координатор гл. ас. д-р Лили Джонева от катедра „Счетоводство и анализ“. ЕY (https://www.ey.com/bg_bg) присъства на българския пазар от 1992 г. В момента в нея работят 300 служители, които предоставят професионални услуги на голям клиентски портфейл от частни клиенти и предприемачи, стартиращи бизнеси, публични компании и големи международни корпорации.

Галерия снимки от Ernst & Young сподели със студентите на УНСС основните изисквания и организация  ...