УНСС и Шанхайският университет „Джао Тонг“ със съвместен научен форум

четвъртък, 19 ноември 2020 11:07

„Китай и Централна и Източна Европа 2020“ беше темата на международния научен форум, организиран от Българо-китайския център на Шанхайския университет в УНСС. Домакини на събитието, което се проведе онлайн, бяха двата университета.

Участниците бяха приветствани от ректора на УНСС проф. Димитър Димитров. Той заяви, че партньорството на УНСС с Шанхайския университет е стратегическо, а активизирането на дейността на Българо-китайския център е приоритет за двете институции, тъй като допринася за развитието на социално-икономическите отношения между България и Китай. Проф. Димитров приветства и студентите от първия випуск на съвместната магистърска програма „International Business and Management“.

Поздравителни адреси към участниците във форума отправиха още Prof. Xuemin XU – зам.-ректор на Шанхайския университет, и г-н Димитър Пампулов, генерален Консул на Република България в Шанхай.

Ректорът проф. Димитров
Prof. Xuemin XU, зам.-ректор на Шанхайския университет
Г-н Димитър Пампулов, генерален Консул на Р България в Шанхай

В четирите панела взеха участие над 40 учени от Албания, България, Китай, Румъния, САЩ, Северна Македония, Сърбия и Унгария. Пълната програма на събитието: тук.

Предстои издаването на сборник с най-добрите доклади, представени на форума. 

По време на форума

Българските представители в международния организационен комитет на научния форум бяха доц. д-р Михаил Мусов – главен секретар по международно сътрудничество, доц. д.н. Георги Чанков – директор на Научноизследователски център „Европа-Китай“, доц. д-р Паскал Желев – зам.-декан по качеството и международното сътрудничество на факултет „Международна икономика и политика“, и доц. д-р Антонина Хабова – научен секретар на катедра „Международни отношения“.

Галерия снимки от УНСС и Шанхайският университет „Джао Тонг“ със съвместен научен форум ...