Институтът по икономика и политики на УНСС стана партньор на Института за приложна икономика и глобално здраве, ръководен от проф. Стив Ханке

вторник, 03 ноември 2020 18:05

Институтът по икономика и политики (ИИП) на УНСС вече е партньор на основания и ръководен от проф. Стив Ханке Институт за приложна икономика и глобално здраве към Университета „Джонс Хопкинс“ в Балтимор. Световноизвестният американски икономист, който е един от бащите на валутния борд у нас, прие поканата на директора на ИИП доц. д-р Петър Чобанов да влезе в Консултативния съвет на Института.

„Сред непосредствените задачи на научното звено е да установи тесни партньорски отношения с аналогични изследователски центрове от света и света, а в Консултативния съвет да бъдат привлечени както чуждестранни икономисти, така и българи, които работят в най-престижните университети по света, заяви доц. Чобанов. - Целта е да бъде осигурен достатъчен научен потенциал и достъп до последните достижения и икономически разработки в световен мащаб, особено в контекста на търсенето на практически решения за изход от кризата, предизвикана от пандемията от COVID-19. В тази посока ще бъдат насочени и съвместните ни усилия“.

Галерия снимки от Институтът по икономика и политики на УНСС стана партньор на Института за прилож ...