Официално беше открит реновираният блок 61А на студентските общежития на УНСС

понеделник, 05 октомври 2020 18:24

С официална церемония беше открит реновираният с топлоизолация блок 61А на студентските общежития на нашия университет. Тържествената част уважиха ректорът проф. д-р Димитър Димитров, зам.-ректорът проф. д-р Цветана Стоянова, помощник-ректорът проф. д.ик.н. Кирил Стойчев, Христо Шопов, изпълнителен директор на П „ССО”, Ангел Стойков, председател на Студентския съвет, както и главните секретари доц. д-р Драгомир Стефанов и доц. д-р Михаил Мусов.

Средствата за ремонта на блока са отпуснати с решение на студентските домови съвети на всички 12 общежития на УНСС и с активната подкрепа на Студентския съвет. Това е поредната подобна инициатива на студентите. Преди няколко години беше поставена топлоизолация на блок 53Б, който също е от семеен тип.

В приветствието си ректорът проф. Димитров благодари на Студентския съвет за активната подкрепа и изрази надежда, че това няма да бъде последната подобна инициатива. „Виждате как заедно успяваме малко по малко да променяме средата, в която живеят и учат вашите колеги. Сега реновирахме блока отвън, но благодарение на отпуснатите целеви средства от държавата се надявам съвсем скоро да ремонтираме сградата и отвътре”, обърна се ректорът към студентите.

Ангел Стойков благодари на ректора, че е подкрепил инициативата, както и на своите колеги от студентските домови съвети на всички общежития за съвместните усилия. „Радостен съм в края на мандата си като председател на най-стария Студентски съвет в България да открия новата визия на блок 61А. В него живеят много наши колеги: семейства студенти с деца, студенти в неравностойно положение, както и други студенти и докторанти, които тази зима ще бъдат при едни по-добри условия. Поздравявам студентските домови съвети за тяхната съпричастност”, каза студентският лидер.

„В този блок живеят и наши колеги преподаватели. Поздравявам студентите за успешното начинание и декларирам, че в мое лице винаги ще срещат подкрепа за добрите инициативи”, посочи зам.-ректорът проф. Стоянова.

Христо Шопов също благодари на Студентския съвет и пое ангажимент ремонтите в общежитията да не спират.

След ритуалното прерязване на лентата, ректорът счупи бутилка шампанско във фасадата на блока с пожелание за здраве и успешна академична година.

Малката Илина и още едно момиче почерпиха присъстващите с домашна питка, мед и сол.

Галерия снимки от Официално беше открит реновираният блок 61А  	на студентските общежития на УНСС ...