Юбилейна международна научна конференция „Туризмът – отвъд очакванията“

петък, 25 септември 2020 15:28

В Голямата конферентна зала се проведе юбилейната международна научна конференция „Туризмът – отвъд очакванията“, организирана от катедра „Икономика на туризма“ и посветена на 100-годишнината на УНСС и 30-годишнината на катедрата.

Проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, прочете поздравителен адрес до участниците в конференцията от името на ректора проф. д-р Димитър Димитров, в който се посочва: „През изминалите три десетилетия катедрата постигна много успехи, даде достойни отговори на предизвикателствата, разшири и обогати своята учебна и научноизследователска дейност и се утвърди като достоен и авторитетен член на нашето академично семейство и на българската университетска общност.“

Зам.-ректорът проф. д-р Цветана Стоянова, ръководителят на катедра „Икономика на туризма“ доц. д-р Николай Цонев и доц. д-р Силвия Терезова, декан на факултет „Икономика на инфраструктурата“ (отдясно на ляво), дават началото на конференцията

За тези 30 години катедрата доказа, че има изследователски дух и даде своя принос за развитието на този жизнено важен сектор, каза доц. д-р Силвия Терезова, декан на факултет "Икономика на инфраструктурата" .

Доц. д-р Силвия Терезова

Вече 30 години създавате кадри за туристическия бранш, които намират реализация не само в България, но и в Европа. Заслуга за това има вашият висококвалифициран състав, подчерта доц. д-р Борислав Арнаудов, научен секретар на катедра "Икономика на транспорта и енергетиката".

Доц. Борислав Арнаудов връчи поздравителен адрес на доц. Николай Цонев

Преди шест месеца бяхме поставени пред сериозно изпитание, което повлия значително върху туристическия бранш и обучението в университета. Поздравявам катедрата, че провежда конференцията присъствено, заяви председателят на Студентския съвет г-н Ангел Стойков.

Г-н Ангел Стойков

Г-н Владимир Ников от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите – Велинград, изрази надежда, че бизнесът и науката заедно ще издигнат българския туризъм на по-високо ниво (на снимката долу).

От съществено значение е да започнем промяна с цел да се създадат стандарти в туристическия бранш и правилният път към тази цел е образованието, коментира г-жа Йоана Милева, директор на HRC Академи (на снимката долу).

Трябва да насочим всички ресурси, които притежава туристическият бранш, към българските потребители и качеството на туризма ще излезе на първо място, посочи г-жа Екатерина Христова, бранд мениджър на IBB Hotels (на снимката долу).

Д-р Светла Тагарева, собственик на компания за събитиен мениджмънт и туризъм, коментира трудностите, пред които са изправени българските туроператори (на снимката долу).

Проф. д-р Манол Рибов представи пленарен доклад на тема „Туризмът в обсега на дигиталните технологии“, а доц. д-р Николай Цонев и доц. д-р Ася Панджерова говориха за „Тематичните паркове на бъдещето: успешни бизнес практики за управление на туристическите райони“.

Конференцията продължи със заседания по тематични направления, в които взеха участие партньори на катедрата от държавната администрация и бизнеса.

Представители на висши училища от страната поздравиха катедрата за нейния 30-годишен юбилей по Skype

Галерия снимки от Юбилейна международна научна конференция  „Туризмът – отвъд очакванията“ ...