Сертификати за завършилите курса по китайски език

петък, 25 септември 2020 9:08

На официална церемония в зала „Тържествена“ бяха връчени сертификати на преподавателите и студентите, успешно завършили първо ниво на курса по китайски език, воден от г-жа Helen XIAO –  преподавател от Shanghai Jiao Tong University (SJTU) и координатор на проекта „Shanghai Jiao Tong University Bulgarian Center”. Helen e в България за две години по покана на нашия университет, за да проведе курса и да съдейства за развитие на сътрудничеството между двата университета.  

Церемонията откри проф. Мирослава Раковска, зам.-ректор по учебната дейност. Тя поздрави завършилите курса за постигнатия успех и подчерта важността на сътрудничеството между УНСС и SJTU. „Китай е наш стратегически партньор: имаме съвместна действаща магистърска специалност с SJTU и финализираме преговорите за нова бакалавърска специалност по икономика с Tianjin Foreign Studies University, предназначена за китайски студенти“, посочи проф. Раковска.

Проф. д-р Мирослава Раковска

Доц. Михаил Мусов, главен секретар по международно сътрудничество и организатор на гостуването на чуждестранния преподавател, също приветства аудиторията: „Това, че днес сте тук, означава, че всички преодолени трудности заслужават положените усилия. Helen доказа, че е най-добрият приятел от Китай на нашия университет. Винаги е добре дошла!“.

Доц. д-р Михаил Мусов

“Нека търсим вдъхновение един в друг! Упорит труд, благодарност, посвещение и отговорност – това е духът на SJTU и нека той бъде неотлъчно с вас! За мен е чест да бъда ваш учител!”, бяха част от емоционалните думи на Helen.

Г-жа Helen XIAO

След като получиха сертификати си участниците споделиха впечатления от курса и благодариха за възможността да бъдат част от него.

Доц. д-р Антонина Хабова
Доц. д-р Антоанета Дънешка
Доц. д.н. Георги Чанков
Доц. д-р Мартин Осиковски
Гл.ас. д-р Александър Димитров
Г-жа Десислава Толфанова
Елица Димитрова
Теменужка Грозданова
Александър Димитров

Второто ниво на курса по китайски език продължава и през новата учебна година. За повече информация – [email protected].

Галерия снимки от Сертификати за завършилите курса по китайски език ...