Споразумение за сътрудничество между УНСС и НСА „Васил Левски“

сряда, 23 септември 2020 17:07

Разработване и въвеждане на съвместни образователни програми, сътрудничество в областта на науката образованието и спорта, съвместно участие в научни и научно-приложни изследвания, образователни и други проекти в рамките на национални и международни програми. Това предвижда споразумението за сътрудничество между Университета за национално и световно стопанство и Националната спортна академия „Васил Левски“, подписано днес от ректорите на двете академични институции – проф. д-р Димитър Димитров и проф. д-р Николай Изов (на снимката долу).

„Имаме много възможности за сътрудничество. Оценяваме високо нашето съвместно партньорство“, заяви след подписването ректорът проф. д-р Димитър Димитров и съобщи, че УНСС и НСА ще кандидатстват заедно по два проекта по новата Оперативната програма за висшето образование. Ректорът благодари на своя колега проф. Изов за предоставената възможност да бъдат използвани зали на НСА за нуждите на учебния процес в нашия университет.

Проф. д-р Николай Изов подчерта традиционно добрите отношения между двете висши училища и посочи: „УНСС и НСА са най-близките съседи в Студентския град. Нека вървим заедно, ръка за ръка. Винаги можете да разчитате на нас, за да си партнираме все по-добре.“

В документа е записано още, че УНСС и НСА ще участват съвместно в национални и международни научни конференции, симпозиуми и семинари, ще разработват конкретни проекти и програми и др.

Координатор по споразумението от страна на УНСС е проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, а от страна на НСА „Васил Левски“ – проф. Иван Мазнев, зам.-ректор по учебната дейност.

На подписването присъстваха членовете на Ректорския съвет и проф. д.н. Татяна Янчева, зам.-ректор по научната и международната дейност на НСА (на снимката горе).


Галерия снимки от Споразумение за сътрудничество между УНСС и НСА „Васил Левски“ ...