Нашите студенти с едно първо и две втори места на Летен университет 2020

сряда, 09 септември 2020 15:38

Едно първо и две втори места завоюваха студентите от УНСС в 18-тото издание на Летен университет 2020, организиран от Националното представителство на студентските съвети (НПСС) в курортния комплекс „Китен“. Тази година в него участваха рекорден брой участници – над 400 студенти от висшите училища в страната.

По време на откриването на летните студентски игри

Студентите от УНСС се включиха активно в надпреварата за отличията в 9 вида спорт: футбол, плажен волейбол, баскетбол, плажен тенис, стрийт фитнес, плуване, плажна лекоатлетическа щафета, дърпане на въже и забавна щафета (на снимките долу).

Голям успех постигна отборът ни по баскетбол в състав: Ивайло Симеонов, Янимир Янков и Росен Тодоров, който победи всичките си съперници и завоюва шампионската титла (на снимката долу).

УНСС спечели и две втори места. В плажната лекоатлетическа щафета Стоил Малинов, Анета Христова, Динко Стоянов и Миглена Христова останаха втори – само на секунда след отбора на НСА (на снимката долу).

Второто сребро за университета спечели отборът ни по плажен футбол в състав: Ангел Стойков, Илиян Чабуклийски, Тодор Вуков, Георги Стаматов, Мартин Ситновски, Стоил Малинов и Динко Стоянов (на снимката долу).

По време на Летния университет студентите се срещнаха  с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, с който разговаряха по важни въпроси на образователната система в страната (на снимката долу).

Летният университет е проект на Националното представителство на студентските съвети, който стартира през 2002 г. като Национални студентски игри. По време на събитието студенти от цялата страна участват в обучения, семинари, спортни и културни събития. Целта на проекта е да се създадат условия за изграждане на активен диалог между студентските общности на висшите училища, да ги обединява да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.

Делегацията на УНСС със спечелените награди


Галерия снимки от Нашите студенти с едно първо и две втори места  на Летен университет 2020 ...