Продължава инициативата „Академия „Антикорупция“

вторник, 23 юни 2020 15:44

Университетът за национално и световно стопанство, КПКОНПИ, Омбудсманът на Република България и Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика при 44-тото Народно събрание подписаха днес меморандум за сътрудничество.

Меморандумът беше подписан в УНСС от ректора на университета проф. Димитър Димитров, председателя на парламентарната комисия г-н Борис Ячев, омбудсмана г-жа Диана Ковачева и председателя на КПКОНПИ г-н Сотир Цацаров.

Г-н Сотир Цацаров, г-жа Диана Ковачева, проф. Димитър Димитров и г-н Борис Ячев (от ляво надясно)

Страните се споразумяха да развиват съвместната инициатива „Академия Антикорупция“, която включва сътрудничество в организирането на събития и конференции с цел популяризиране на работата им, както и утвърждаване на практики и опит в противодействието на корупцията; провеждане на практически обучения по противодействие на корупцията; привличане на студентски интерес за бъдеща кариера в институциите, страни по меморандума; осигуряване на студентски практики и съвместни стажове; сътрудничество в организирането на публични лекции пред студенти по актуални теми, свързани с борбата с корупцията; развитие на общи изследователски проекти.

Галерия снимки от Продължава инициативата „Академия „Антикорупция“ ...