Меморандум за сътрудничество между УНСС и община Елин Пелин

сряда, 04 март 2020 17:43

Осигуряване на по-добри шансове за кариерно развитие и реализация на студенти от УНСС чрез посещения на място, срещи с практици, организация на учебни и преддипломни стажове и практики, трудови борси и др. предвижда меморандумът за сътрудничество, подписан от ректора проф. д-р Димитър Димитров и доц. д-р инж. Ивайло Симеонов, кмет на община Елин Пелин (на снимките долу).

Двете страни ще си партнират и в подпомагане на качеството на обучението на студенти и докторанти в нашия университет чрез организиране на публични лекции и дискусии и други инициативи от взаимен интерес; осъществяване на проучвания и научни изследвания в областта на публичната администрация, местното самоуправление и други в подкрепа на доброто публично управление; провеждане на съвместни научни прояви, обучения, конкурси и др.

УНСС и община Елин Пелин ще си сътрудничат и при съвместно кандидатстване по проекти/програми, организиране на публични събития за представяне на добри практики по публично управление и обучение, обмен на информация и др.

В меморандума е предвидена възможност в партньорството между УНСС и община Елин Пелин да бъдат въвличани и други организации, когато обстоятелствата го изискват (при съгласие на двете страни).

Представител и изпълнител по меморандума от страна на УНСС е катедра „Национална и регионална сигурност“, представлявана от доц. д-р Нончо Димитров, а от страна на общината – Райничка Николова, зам.-кмет по образованието, хуманитарните и социалните дейности.

На подписването на меморандума присъстваха членовете на Ректорския съвет (на снимката долу).

Галерия снимки от Меморандум за сътрудничество между УНСС и община Елин Пелин ...