Рекорден брой участници в Националното състезание по икономикс

събота, 15 февруари 2020 21:54

УНСС и АИУБ регистрираха рекорд с нови 500 участници в Националното състезание по икономикс на 15 февруари т.г., което се проведе на два етапа в Тестовия център и компютърните зали на университетската библиотека.

Откриване на първия етап на състезанието в Тестовия център
… и в компютърните зали на университетската библиотека

На откриването присъстваха ректорът проф. д-р Димитър Димитров, проф. д-р Мирослава Раковска, зам.-ректор по учебната дейност, проф. д-р Даниела Фесчиян, зам.-председател на Асоциацията на икономическите училища в България, доц. д-р Стела Ралева, зам.-ръководител на катедра „Икономикс“, г-жа Емилия Иванова, член на Координационния съвет на АИУБ и директор на Националната търговско-банкова гимназия, преподаватели по икономикс от професионални гимназии.

Откриване на втория етап

Проф. д-р Даниела Фесчиян откри състезанието и представи участниците от 34-те икономически училища в страната, членове на АИУБ. Тя изрази увереност в мотивацията и знанията на състезателите. „Поздравявам Ви за куража да се явите на този сериозен конкурс в необятната област на икономикса. Благодаря Ви за доверието в УНСС“, посочи проф. Фесчиян.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров поздрави участниците и подчерта, че в навечерието на 100-годишнината на УНСС, най-престижното висше икономическо училище в страната, състезателите имат реалния шанс да станат част от стотния випуск на университета.

Ректорът проф. Димитър Димитров

Проф. д-р Мирослава Раковска, зам.-ректор по учебната дейност, благодари на участниците за усилията, положени от тях и техните учители, и изрази увереност, че голяма част от състезателите ще се присъединят към академичното семейство на УНСС.

Средношколците бяха поздравени от доц. д-р Стела Ралева, зам.-ръководител на катедра „Икономикс“, и г-жа Емилия Иванова, директор на НТБГ.

В продължение на три астрономически часа средношколците решаваха тестове по икономикс.

Проф. Фесчиян с участници в състезанието

Победителите са 98 средношколци. На всички тях се признава оценка отличен 6.00 за успешно положен конкурсен изпит за кандидатстване в УНСС за поднаправление „Икономика, общество и човешки ресурси” (специалности „Макроикономика“ и „Икономика“) за учебната 2020/2021 г. и 2021/2022 г. в зависимост от това дали са в ХІІ или ХІ клас.

Връчването на сертификатите на победителите в Националното състезание по икономикс под патронажа на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров ще бъде на 5 март от 14.00 ч. в зала „Тържествена“.

Галерия снимки от Рекорден брой участници в Националното състезание по икономикс ...