УНСС с награда за най-престижно висше икономическо училище в страната

сряда, 12 февруари 2020 11:38

„Ако искате да управлявате добре, трябва да измервате това, което правите. И това е смисълът на рейтинговата система. Тази година УНСС навършва 100 години и за мен тази награда показва отношението на бизнеса към преподавателите и завършващите университета“. Това заяви ректорът проф. д-р Димитър Димитров при получаването на специалната награда за най-престижно висше икономическо училище в страната според работодателите и преподавателите във висшите училища, с която беше удостоен УНСС на церемонията за връчване на наградите на българските университети според техния рейтинг (на снимката долу).

Отличието беше връчено на ректора от г-жа Теодора Петкова, главен изпълнителен директор на „Уникредит Булбанк“ и възпитаничка на УНСС. „Благодаря на ректора на УНСС, че създават хора, които успешно се реализират и в България, и в чужбина. При нас всеки трети служител е завършил този университет“, заяви г-жа Петкова.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и повече от 100 ректори и представители на бизнеса участваха в събитието, организирано от в. „24 часа“.

Ректорът проф. Димитър Димитров и зам.-ректорът по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики доц. Цветана Стоянова

Галерия снимки от УНСС с награда за най-престижно висше икономическо училище в страната ...