Професор от УНСС е съавтор на книгата „Мултидисциплинарни аспекти на изкуствения интелект“

сряда, 20 ноември 2019 19:45

По време на годишната конференция Smart Humanity 2019 (Умно човечество 2019), която се проведе в Градската библиотека на Амстердам, официално беше представена книгата „Мултидисциплинарни аспекти на изкуствения интелект“ („Multidisciplinaire aspecten van artificial intelligence“) на издателство deLex. Автори на Глава 8 в нея „Образование“ са проф. д-р Димитър Велев от катедра „Информационни технологии и комуникации“ на УНСС и доц. д-р Пламена Златева от БАН.

Проф. д-р Димитър Велев и доц. д-р Пламена Златева
с редактора на изданието сър Виктор де Пус (в средата)

Форумът беше организиран от Кралската холандска асоциация на информационните специалисти (KVNI) - международна мрежа от ИТ специалисти, предлагащи иновативни идеи за развитие, споделяне на опит и изграждане на професионални ИТ знания и умения.

Холандската принцеса Лаурентин ван Оранйе открива форума

Сред основните теми на конференцията бяха: Изкуствен интелект (AI), Общество 5.0 (Society 5.0), 5-та машинна епоха (5th Machine Age), Блокчейн (Blockchain), Квантови изчисления (Quantum Computing) и др.

В работата на форума участваха  над 450 представители на различни ИТ сектори и направления, разпределени в 10 паралелни секции. Спонсори на събитието бяха издателства като Cambridge University Press, Oxford University Press, Emerald Publishing и др.

Предвижда се изданието да бъде връчено на депутатите от холандския парламент.

Галерия снимки от Професор от УНСС е съавтор на книгата „Мултидисциплинарни аспекти на изкуствения ...