Дипломира се първият випуск магистри от специалност „Противодействие на корупцията“

понеделник, 18 ноември 2019 20:16

На церемония в зала „Тържествена“ се дипломира първият випуск магистри от специалност „Противодействие на корупцията“.

Вие сте първите, които завършват тази специалност. Надявам се, че това е едно добро начало и след вас ще има много други колеги, които ще придобият тези знания и умения. Бих се радвал, ако след време науча, че онова, което правите в областта на противодействието на корупцията, ще допринесе за повишаване на качеството на публичните практики в България. С тези думи доц. д-р Емил Асенов от катедра "Финансов контрол" откри церемонията.

Доц. д-р Емил Асенов

Ас. Трифон Трифонов от катедра "Финансов контрол" благодари на ръководствата на УНСС и КПКОНПИ за подкрепата на специалността. Всеки един от нас ще допринесе тя да се развие във времето, посочи той.

Ас. Трифон Трифонов

Искрено се надявам, че сме успели да ви научим на много неща. Оставаме на ваше разположение винаги, когато ви потрябваме, обърна се към магистрите проф. Златин Киряков.

Проф. Златин Киряков

УНСС и КПКОНПИ разшириха идеята за антикорупционно образование и тя прерасна в Академия по антикорупция, в която се включиха още две институции – омбудсманът на Р България и парламентарната Комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика. Надявам се, че това не е последната ни среща. УНСС остава винаги широко отворен за всякакви ваши инициативи, каза доц. д-р Георги Петрунов от катедра "Икономическа социология".

Доц. д-р Георги Петрунов

За мен тази специалност беше предизвикателство. Винаги ще останете в съзнанието ми като първият випуск, който се дипломира, изтъкна гл. ас. д-р Ивелина Петкова.

Гл. ас. д-р Ивелина Петкова

Церемонията продължи с връчване на дипломите.

Галерия снимки от Дипломира се първият випуск магистри от специалност „Противодействие на корупция ...