Бакалаврите и магистрите от катедра „Публична администрация“ получиха дипломите си

понеделник, 18 ноември 2019 20:01

Винаги заставам развълнуван на трибуната в аула „Максима“. За мен е голяма чест да съм част от красивите емоции на това очаквано събитие. Вие сте деветнадесетият випуск бакалаври и сте достойна част от нашата история, чиято мисия е чрез образование и наука да създава националните лидери на България. Аз ще добавя компетентни, успешни и добри хора. С тези думи доц. д-р Александър Вълков, ръководител на катедра "Публична администрация", откри церемонията по дипломирането на бакалаврите и магистрите от катедра „Публична администрация“.

Церемонията започна с националния, европейския и студентския химн

Днес вие не просто взимате атестат за професионални умения. Дипломата ви легитимира като посланици на нашия университет. Във всичко, което правите, ще бъдете представители на УНСС, ще черпите от неговата сила, ще умножавате престижа му. Университетът ще се съизмерва с вашите успехи, каза доц. Вълков. Той предупреди абсолвентите, че истинските трудности са извън университета, но вярва, че те могат да преминат през житейските изпити.

Доц. Александър Вълков

Инвестирахте четири години в най-ценното – знанието. Вашите усилия си струват, не се подценявайте, знайте, че вашето образование означава много. Дипломата ви е голямо постижение, но за успеха сте обречени да учите цял живот, защото ученето е като плуването срещу течението – престанеш ли, отнася те обратно, посочи доц. Вълков. Ръководителят на катедра "Публична администрация“ пожела на дипломантите да разчитат на себе си, да бъдат смели, да действат уверено и да не се страхуват от провала.

Дипломантите поздрави и г-н Павел Иванов, изпълнителен директор на Института по публична администрация към Министерски съвет. Той разказа за стъпките си в науката и за студентските години, когато често е бил впечатлен от упражненията при доц. Александър Вълков, който тогава все още е бил асистент. Научих повечето неща от живота, но не бих заменил образованието за нищо друго. Инвестицията си заслужава и е най-важната именно заради това, което предстои пред вас, изтъкна Иванов.

Г-н Павел Иванов

Първи дипломите си получиха магистрите (на снимките долу).

Проф. д.н. Симеон Желев, деканна факултет "Управление и администрация",
връчва дипломата на абсолвентка


Галерия снимки от Бакалаврите и магистрите от катедра „Публична администрация“ получиха дипломите  ...