Дипломираха се бакалаврите и магистрите от катедра „Национална и регионална сигурност“

сряда, 06 ноември 2019 11:57

Бъдете уверени в себе си. Нашата катедра е създала достатъчно възможности за връзки с работодателите и нашите възпитаници се реализират успешно. Имаме прекрасни отношения с всички специализирани структури и институции в областта на отбраната и националната сигурност – МО, МВР, ДАНС и други, които търсят точно такива специалисти като вас. Нашите магистърски програми „Икономика на отбраната и сигурността“, „Корпоративна сигурност“, „Икономика на вътрешния ред“, Международната програма по „Ядрена сигурност“ и най-новата ни магистърска програма „Управление на киберсигурността“ отговарят точно на потребностите на практиката и се ползват със сериозен интерес. Бъдещето е пред вас и съм сигурен, че вие ще се справите с неговите предизвикателства. Пожелавам ви успех! С тези думи проф. д-р Димитър Димитров, ръководител на катедра „Национална и регионална сигурност“ и декан на факултет „Икономика на инфраструктурата“, откри церемонията по дипломирането на бакалаврите и магистрите от специалност „Икономика на отбраната и сигурността“.

В аула „Максима“
Проф. д-р Димитър Димитров

Доц. д-р Стела Ралева, зам.-ректор по обучението в ОКС "магистър" и дистанционно обучение, поздрави абсолвентите от името на ректора. Вие завършвате най-големия и най-елитен университет в България и Югоизточна Европа. В навечерието на нашия стогодишен юбилей завършвате една елитна катедра, известна с комуникациите си с бизнеса и администрацията. Запазете позитивната емоция, която струи от вас в момента, и продължавайте да се усъвършенствате, пожела доц. Ралева на дипломантите.

Доц. д-р Стела Ралева

Бъдете убедени, че това, което сте научили, ще ви помогне в бъдещата ви реализация. Надявам се в МВР да постъпват млади хора като вас. България притежава една от най-добрите академични общности и най-доброто академично образование в сферата на сигурността и отбраната, а вие сте попаднали на много добро място за вашето образование, заяви г-н Стефан Балабанов, зам.-министър на вътрешните работи и възпитаник на катедрата.

Г-н Стефан Балабанов

Вие сте избрали една добра специалност с прекрасно бъдеще. Благодаря ви, че се посвещавате на сигурността и отбраната, както и на стабилизацията на обществото, обърна се към бакалаврите и магистрите проф. д-р Тилчо Иванов. Той припомни, че катедрата и обучението по икономика на отбраната и сигурността има вече над 35-годишна история и поздрави няколкото възпитаници от първия випуск по военна икономика, които присъстваха на церемонията.

Проф. д-р Тилчо Иванов

Церемонията продължи с връчване на дипломите.

Галерия снимки от Дипломираха се бакалаврите и магистрите  от катедра „Национална и регионална сиг ...