Дипломираха се бакалаврите и магистрите от Института по творчески индустрии и бизнес

понеделник, 04 ноември 2019 16:20

„За нас е голяма гордост и привилегия, че сме работили с вас през годините. Вашата любознателност ни позволи да дадем най-доброто от себе си като знания, умения и опит. Капацитетът на нашия институт, освен професионален на национално ниво, е и на международно ниво. Радва ни фактът, че много от вас вече професионално са започнали своята реализация в областта на завършената специалност.“ С тези думи проф. д-р Владя Борисова, директор на Института по творчески индустрии и бизнес (ИТИБ), поздрави бакалаврите, завършили специалност „Интелектуална собственост и бизнес“, и магистрите от специалностите „Интелектуална собственост и бизнес“, „Творчески индустрии и бизнес“ със специализации „Интелектуална собственост и бизнес в индустрията“ и „Интелектуална собственост и бизнес в културата“.

Проф. Владя Борисова

„Вярвайте в себе си. Не се съмнявайте, че вие сте част от елита на България. Интелектуалната собственост е бъдещето. По отношение на професионалната си квалификация, вие нямате конкуренция на пазара. Сега имате възможност да трупате знания. Хванете я и я използвайте максимално, за да имате по-големи възможности в бъдеще“, посочи още проф. Борисова.

Дипломантите

Проф. д-р Валентин Гоев, зам.-ректор по научноизследователската работа, пожела успешна реализация на абсолвентите и им припомни, че са завършили най-голямото бизнес висше училище в България. „Вие трябва да се гордеете с избора на професията си. Постарайте се да реализирате получените знания. Не се съмнявам, че те са на ниво. Получили сте добри знания и по чужд език и компютърни умения. Продължавайте все така да се учите и знайте, че има и други степени на обучение“, изтъкна проф. Гоев.

Проф. Валентин Гоев

„Развълнувана съм доста от днешното събитие. Мисля, че дипломите, които получавате днес, са доказателство за отличната ви работа. Ние също се учихме от вас, така че процесът беше взаимен. Благодаря ви за това, което вие направихте за нас“, обърна се към дипломантите проф. д-р Виолета Цакова, преподавател в ИТИБ. Тя посочи, че успехът не е въпрос само на желание и посъветва абсолвентите никога да не спират да се учат. „В живота няма поправителен и няма кой да ви подскаже“, каза проф. Цакова.

Проф. Виолета Цакова

Емил Георгиев, хоноруван преподавател в ИТИБ, посочи, че подготовката винаги е най-важна, защото в живота трудно се дава втори шанс. „Отдавна сме в ерата на образованието през целия живот. Нещата не приключват със завършването на една образователна степен. Живеем в икономиката на знанието, света на информационното общество и на силния и бърз информационен поток“, заяви той (на снимката долу).

Ас. д-р Христин Стрижлев пожела двойно повече успехи в живота от тези, които дипломантите са постигнали в университета.

Ас. д-р Христин Стрижлев

На тържествената церемония присъстваха и проф. д-р Виолета Горчева, преподавател в НМА "Проф. Панчо Владигеров", д-р Юлиана Томова, хоноруван преподавател в ИТИБ, и ас. д-р Димитрина Папагалска, секретар по учебната дейност на ИТИБ (на снимките долу).

Галерия снимки от Дипломираха се бакалаврите и магистрите от Института по творчески индустрии и би ...