Екоинициативата „Да изчистим Студентския град заедно“ обедини студенти от УНСС в една добра кауза

понеделник, 07 октомври 2019 14:54

Със старта на новата учебна година стартира и традиционната екоинициатива на Студентския съвет „Да изчистим Студентския град заедно“.

Амбицията на организаторите е да насърчават студентите да имат към по-отговорно отношение към природата и опазването на околната среда.

В инициативата освен членовете на Студентския съвет се включиха и други студенти. С общи усилия те събраха отпадъците от зелените площи, площадките и алеите около дванадесетте блока на университета (на снимките долу).

Участниците в инициативата споделиха: „За да ни е чисто, имаме две възможности – да го направим сами или да се оплакваме, докато чакаме друг да го направи, но рискуваме да бъдем затрупани с боклуци.“ Убедени, че опазването на околната среда е неизменна част от културата на всеки човек, те активно се включиха в почистването на междублоковите пространства.

През миналата година Студентският съвет стартира кампанията  „Дари капачка - спаси дете“, като постави шест метални кръга в част от общежитията на УНСС. Сега кампанията продължава с поставянето на още шест конструкции в бл. 9, 23а, 23б, 36б, 38 и 40. В тях студентите ще събират пластмасови капачки, със средства от които ще бъдат закупени кувьози за недоносени бебета.

Галерия снимки от Екоинициативата „Да изчистим Студентския град заедно“ обедини студенти от УНСС в ...