Нашият мъжки отбор по волейбол на ХV Европейско студентско първенство в Лодз, Полша

вторник, 01 октомври 2019 16:13

През 2018 г. мъжкият отбор по волейбол на УНСС стана студентски шампион на България. Със завоюваната титла отборът ни с треньор ст.пр. д-р Петър Иванов доби право да участва на Европейско студентско първенство за шампионите на страните. Досега студентски шампион по волейбол от България не е участвал в такъв форум. Благодарение на финансовата подкрепа на ръководството на УНСС, Студентския съвет, катедра „Физическо възпитание и спорт” и външни дарители се даде възможност на отбора да мери сили с най-добрите в Европа.

В първенството, което се проведе от 25 юли до 2 август в Лодз, Полша, участваха студенти от 27 университета от 16 страни.

Нашият мъжки отбор по волейбол

В предварителната група УНСС победи The West University of Timisoara (Румъния) с 3:2 гейма и загуби  драматично с 3:2 гейма от Moldova State University (Молдова), които са шампиони в мъжкото първенство на страната. В решителен мач за влизане в четвъртфинала загубихме от University of Bochum (Германия) с 3:1 гейма. Нашите момчета завършиха на трето място в групата, което ги изпрати на полуфинал за разпределение на местата от втората осмица. На полуфинала те постигнаха ценна победа с 3:2 гейма след обрат в резултата над University of Jyvaskyla (Финландия). На финала за 9-10 място загубиха с 3:1 гейма от University of Minho (Португалия). Така в крайното класиране завършиха на 10то място. Това е успех за нашия отбор, който независимо от подмладения състав показа достойно присъствие в турнира.

Галерия снимки от Нашият мъжки отбор по волейбол на ХV Европейско студентско първенство  в Лодз, П ...