Три сребърни медала за УНСС от Летен университет 2019

понеделник, 02 септември 2019 19:15

Три втори места завоюваха студентите от УНСС в 17-тото издание на спортно-академичния проект, организиран в курортния комплекс „Албена“ от Националното представителство на студентските съвети (НПСС) - Летен университет 2019, в който участваха повече от 200 студенти от над 20 висши училища.

Нашите момичета и момчета при откриването на Летен университет 2019

Студентите от УНСС се включиха активно в надпреварата за отличия в 8 вида спорт: плажен футбол, плажен волейбол, стрийт баскетбол, плажен тенис, плуване, плажна лекоатлетическа щафета, плажна щафета и плажен крос.

Най-голям успех за университета са сребърните медали, които достойно бяха извоювани от отбора по плажен футбол в състав: Ангел Стойков, Даниел Парушев, Георги Костадинов, Илиян Чабуклийски, Тодор Вуков, Ивайло Иванов, Стоил Малинов и Виктор Маджаров (на снимките горе).

Награждаването на отбора ни по футбол

Нашите студенти донесоха още две втори места за УНСС. В плажната щафета Тодор Вуков, Стоил Малинов, Василена Иванова и Росина Енева останаха на секунда от отбора на НСА. Второто сребро за университета завоюва отборът по баскетбол в състав Илиян Чабуклийски, Росен Тодоров, Николай Танчев и Ивайло Симеонов.

Награждаването на отбора по плажна щафета Награждаването на отбора по баскетбол

По време на Летния университет студентите присъстваха на  публичните лекции: „Активните млади хора и младежките организации“; „Правна уредба на местните избори“ ; „Публично поведение, публична реч и умения за убеждаване“; „ Младите – най-ценен ресурс на обществото“.

УНСС бе отличен и със специална награда за най-голяма делегация в Летния университет 2019.

Летният университет е социален проект на НПСС, започнал още през 2002 г. като Национални студентски игри. По време на събитието студенти от цялата страна участват в обучения, семинари, спортни и културни събития. Идеята на проекта цели да създаде условия за изграждане на активния диалог между студентските общности на висшите училища, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.

Галерия снимки от Три сребърни медала за УНСС от Летен университет 2019 ...