Завърши 23-ият турнир по тенис на корт за „Купата на ректора“

четвъртък, 13 юни 2019 10:26

Завърши 23-ият турнир по тенис на корт за „Купата на ректора“, организиран от АСК „Св. Георги Победоносец“ и катедра „Физическо възпитание и спорт“ със съдействието на „Бароко спорт“, който беше посветен на 100-годишнината на УНСС.

В турнира, който започна през януари т.г., участваха 12 индивидуални състезатели. До финала стигнаха гл. ас. д-р Диана Митева от катедра „Финанси“ и ст. преп. д-р Петър Иванов от катедра „Физическо възпитание и спорт“. В оспорван финал победител стана ст. преп. д-р Петър Иванов, който победи с 10 на 8.

Финалистите

При двойките на финала се състезаваха гл. ас. д-р Диана Митева и гл. ас. д-р Тома Дончев от катедра „Финансов контрол“ и ст. преп. Петър Иванов и Николай Добрев. Съдия на турнира беше турнирният директор доц. д-р Марко Димитров. Първото място зае двойката Иванов – Добрев. 

Победителите Иванов - Добрев
Двойката Митева - Дончев
Съдията доц. Марко Димитров

Много често ме упрекват, че толерирам катедра „Физическо възпитание и спорт“ и АСК „Св. Георги Победоносец“. УНСС не е спортен университет, но трябва да продължи да се развива в тази насока. Надявам се, че следващото ръководство ще продължи тази традиция, заяви ректорът проф. д.ик.н Стати Статев по време на награждаването на победителите и обеща догодина участва в турнира.

Ректорът проф. Стати Статев

Турнирът, който беше много оспорван, е първото спортно събитие, което посвещаваме на 100-годишнината на УНСС, посочи ръководителят на катедра „Физическо възпитание и спорт“ доц. д-р Спас Ставрев.

Доц. Спас Ставрев

Преди 23 години, когато учредихме турнира, който е уникален за България, и когато създадохме академичния спортен клуб, идеята беше не просто да включим преподаватели и служители в активен спорт, но и да утвърдим академичния спорт като съществена характеристика на университета, каза проф. д-р Георги Янков, председател на АСК „Св. Георги Победоносец“, заслужил професор на УНСС. Голяма заслуга за развитието на спорта в нашия университет има ректорът проф. д.ик.н Стати Статев, чиито два мандата са златно време за развитието на академичния спорт, заяви проф. Янков.

Проф. Георги Янков

От името на АСК „Св. Георги Победоносец“  проф. Янков връчи плакет на проф. Статев за „големия му принос за развитието на академичния спорт по време на неговите два мандата“. Ректорът получи и специална тениска с надпис „ректор“ (на снимките долу).

Благодаря на ръководството на университета за предоставената възможност за провеждането на този турнир. Всички участници положиха доста усилия и вече има излъчени шампиони, които поздравявам, изтъкна Цветомир Владимиров, управител на „Барокко спорт“.

Цветомир Владимиров
Владимиров беше награден с Купата за феърплей

Ректорът връчи купи на победителите, а всички участници в турнира получиха подаръци (на снимките долу).

Победителите при индивидуалната надпревара
Победителите в двойките

Галерия снимки от Завърши 23-ият турнир по тенис на корт за „Купата на ректора“ ...