Четвъртокурсничка от УНСС е избрана за български младежки делегат към ООН

сряда, 12 юни 2019 15:05

На официална церемония в Министерството на външните работи бяха обявени новите български младежки делегати към ООН/Bulgarian Youth Delegates to the UN. Една от тях е Богомила Корманова, студентка в четвърти курс, специалност „Финанси и счетоводство с преподаване на английски език“, УНСС. Тя е била стажант в посолството на САЩ, а в момента работи във финансовия сектор.

Тази година селекционната кампания за младежки делегати към ООН отново се проведе в четири кръга. До последния етап достигнаха 9 младежи от първоначално явилите се над 150 кандидати. Финалистите се явиха на интервю пред жури.

Българският младежки делегат към ООН се включва в делегацията на България към Общото събрание на ООН и Комисията по социално развитие на Икономическия и социален съвет на ООН и работи по решенията на световната организация за младежта.

Позицията на младежки делегат към ООН съществува в около 40 държави от целия свят. С програмата „Български младежки делегати към ООН“ България се нарежда сред страните-лидери в световен и европейски план, които разпознават младите хора като равностоен партньор в процеси на вземане на решения на национално и международно равнище.

Галерия снимки от Четвъртокурсничка от УНСС е избрана  за български младежки делегат към ООН ...