Възпитаничка на УНСС ще ръководи УниКредит Булбанк

понеделник, 05 ноември 2018 11:47

Теодора Петкова, магистър по финанси от нашия университет, е новият председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк. Промяната, която е по решение на Надзорния съвет на банката, ще влезе в силa на 1 май 2019 г. след  получаване на необходимите регулаторни одобрения от БНБ.

Петкова ще замести Левон Хампарцумян, също възпитаник на УНСС, който ще остане на тези позиции до края на април 2019 г., когато изтича неговият мандат след 18 години начело на банката. Той остава ангажиран с банката и ще поеме надзорни функции.

„Теодора притежава нужните лидерски качества да продължи успеха на УниКредит Булбанк и я приветстваме топло в новата й роля“, заяви Карло Вивалди, директор на УниКредит за Централна и Източна Европа, цитиран от сайта на банката.

„Много съм щастлива за предоставената ми възможност и за предстоящата ми работа“, казва Теодора Петкова, която е настоящ риск директор и член на УС на УниКредит Булбанк. Започва кариерата си в банката като кредитен анализатор през 2002 г. и става старши мениджър на екипа за корпоративно кредитиране през 2007 г. От 2009 до 2015 г. е директор на управление „Кредитен риск“, а от септември 2015 г. - директор на Международния център в „Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране“. Член е на Надзорния съвет на УниКредит Кънсюмър Файненсинг и има многогодишен опит като член на Борда на директорите на УниКредит Факторинг.

Галерия снимки от Възпитаничка на УНСС ще ръководи УниКредит Булбанк ...