Наши преподаватели участваха в световна конференция по предприемачество

петък, 19 октомври 2018 12:11

Проф. д.ик.н. Кирил Тодоров, директор на Института по предприемачество при УНСС и доц. д-р Костадин Коларов, научен секретар на института, участваха в световна конференция по предприемачество под надслов „Социална иновация и хуманно предприемачество: от политика към действие“. Форумът се проведе от 4 до 6 октомври 2018 г. в Университета на Салерно, Италия.

Докладът на проф. Кирил Тодоров и доц. Костадин Коларов - „Образователният и професионален бекграунд на предприемачите като фактор за успеха на интернационализацията на българските МСП: резултати от емпирично проучване“ - е разработен в рамките на фундаментално научно изследване на тема „Детерминанти и модели на конкурентно представяне на малките и средните предприятия в интернационална бизнес среда“, финансирано по договор с ФНИ № ДН05/15 от 15.12.2016 г.

От страна на Университета на Салерно беше проявен голям интерес към дългогодишния опит и постижения на УНСС в обучението по предприемачество и бяха изразени намерения за бъдещо сътрудничество.

Членове на Президиума с декларацията на конференцията. От ляво надясно: Айман Тарабиши (изпълнителен директор на Международния съвет за малък бизнес (ICSB), Дейвид Стори (Университет на Съсекс), Джузепе Рома (бивш директор на Изследователския център „Ченсис“), Шантал Лин Карпентие (ръководител на нюйоркския офис на ЮНКТАД), Роберто Паренте (ръководител на конференцията, Университет на Салерно), Винченцо Лойа (директор на Департамента по стопански науки – управленски и иновационни системи – DISA MIS),  Уинслоу Сарджант (старши вицепрезидент за партньорства на ICSBи Ренато Абате (вицепрезидент за малките предприятия на Италианската национална индустриална асоциация – Конфиндустрия)

Проф. Дейвид Стори (Университет на Съсекс), изследовател № 1 на предприемачеството в Европа, един водещите докладчици на предстоящата Десета юбилейна международна конференция по предприемачество (юни 2019 г.), организирана от Института по предприемачество на УНСС  

Д-р Шантал Лин Карпентие, ръководител на нюйоркския офис на ЮНКТАД, представя своя доклад

Проф. Кирил Тодоров с изпълнителния директор на Международния съвет за малък бизнес д-р Айман Тарабиши в Алмафи

Доц. Костадин Коларов представя българския доклад

Проф. Ки-Чан Ким (президент на Азиатския съвет за малък бизнес (ACSB), Корея), проф. Чарлс Матюс (Университет на Синсинати, САЩ), д-р Шантал Лин Карпентие (ЮНКТАД), Хермаван Картажайа (президент на Световната маркетингова асоциация, съавтор на Филип Котлър)

Галерия снимки от Наши преподаватели участваха в световна конференция  по предприемачество ...