Студенти от УНСС участваха в Летен университет 2018

четвъртък, 30 август 2018 14:12

Студенти от нашия университет бяха сред 400-те участници (от над 25 висши училища) в 16-тото издание на Летния университет, организиран от Националното представителство на студентските съвети (НПСС) в курортния комплекс Албена.

При откриването на Летния университет

Нашите студенти се състезаваха в 9 вида спорт: плажен футбол, плажен волейбол, стрийт баскетбол, плажен тенис, плуване,  плажна щафета, дърпане с въже, плажен крос и шахмат.

Най-голям успех – сребърни медали, постигна отборът ни по плажен футбол в състав: Кристиян Маджуров, Даниел Парушев, Ангел Стойков, Тодор Вуков, Илиян Чабуклийски, Стоил Малинов, Георги Костадинов и Виторио Димитров.

Момчетата по време на мач

УНСС спечели и специалната награда за най-голяма делегация - 40 студенти - на Летния университет (на снимката долу).

По време на Летния университет студентите присъстваха на публичните лекции „Блокчейн технологии в образованието – що е то?“, „Състоянието на правната уредба в България. На какво може да ни научи правото“ и „Дигитален маркетинг“ и бяха гости и на волейболен мач между България и Белгия във Варна (на снимката долу).

Летният университет е проект на НПСС, започнал като Национални студентски игри през 2002 г. По време на събитието студенти от цялата страна участват в обучения, семинари, спортни и културни събития. Основната му идея е развитие на студентския спорт и изграждане на активен диалог между студентските общности на висшите училища.

Галерия снимки от Студенти от УНСС участваха в Летен университет 2018 ...