Посланикът на Мароко посети УНСС

четвъртък, 21 юни 2018 12:28

Партньорство на УНСС с икономически университети от Мароко (включително в рамките на програмата „Еразъм+“), възможности за съвместни магистърски програми и др. обсъдиха заместник-ректорът по научноизследователска дейност проф. д-р Валентин Гоев и Н. Пр. г-жа Закия Ел Мидауи, посланик на кралство Мароко у нас. На срещата присъстваха проф. д-р Поля Кацамунска, зам.-декан на факултет „Управление и администрация“, проф. д-р  Даниела Кох-Кожухарова, ръководител на катедра „Чужди езици и приложна лингвистика“, проф. д.ик.н. Ст. Тонкова, директор на Центъра за изследователски и образователни проекти, и доц. д-р Паскал Желев - главен секретар по международното сътрудничество (на снимката долу).

УНСС е най-големият бизнес университет в Югоизточна Европа със своите над 21 хиляди студенти и 550 преподаватели, представи университета проф. Гоев и запозна посланика с учебната и научноизследователската дейност, специалностите с обучение на английски език и др.

Н. Пр. Закия Ел Мидауи разказа за Мароко и сподели, че много студенти биха имали интерес да се обучават у нас. Впечатлена съм от материалната база на УНСС, от отворения характер на българите, заяви тя и пое ангажимент да се срещне с ректори на университети в Мароко, на които да препоръча сътрудничество с УНСС. Посланик Ел Мидауи изрази желание в началото на новата академична година да изнесе публична лекция пред нашите студенти и преподаватели.

Н. Пр. Ел  Мидауи разговаря и със студенти от Африка и Азия, които се обучават в международната магистърска програма „Икономика на отбраната и сигурността със специализация "Ядрена сигурност" (на снимката долу). Студентите споделиха, че се чувстват в УНСС като у дома си, а посланикът изрази своята увереност, че  положителните им впечатления ще привлекат техни африкански колеги да се обучават в УНСС.

Посланик Мидауи посети и Центъра по интелектуална собственост.

В края на визитата си тя участва и в научен форум по проект „Повишаване на изследователския потенциална УНСС и подобряване на условията за провеждане на научни изследвания – инвестиция с много измерения“ (на снимката горе).

Галерия снимки от Посланикът на Мароко посети УНСС ...