Публична лекция „Революция на данните в модерната икономика“

вторник, 15 май 2018 12:55

Мислим си, че след като технологиите се развиват много бързо, и светът ще продължава да се движи напред. Всъщност светът е в застой от около 20 години. Оттогава средната производителност на технологиите, които използваме, не е нараснала значително, изтъкна Димитър Деков, бизнес интелиджънс експерт и основател на B EYE - иновативна компания, специализирана в създаването на софтуер за бизнес анализи, моделиране и планиране.  Той изнесе публична лекция на тема „Революция на данните в модерната икономика“.

Димитър Деков

Ние стоим на прага на трета индустриална революция. Въпреки тази нова революция, все още малка част от служителите смятат, че могат да четат данни и да оперират с тях, заяви експертът. Мисията ми на бизнес интелиджънс експерт е да влизам във все повече компании и да създавам инструменти, които помагат на тези компании да разбират себе си. По този начин и аз разбирам как работи бизнеса и утолявам жаждата си за знания, обясни Деков.

Мартин Петков

Много важно е да видим накъде отива светът и как да се приспособим към него, защото оцеляват и се развиват тези, които се приспособяват най-бързо. Лекции като тази ни помагат да се ориентираме в модерното общество, каза Мартин Петков, секретар на Студентския съвет.

В зала „Тържествена“

Лекцията завърши с дискусия по въпроси, свързани с дигитализацията на модерното общество.

Галерия снимки от Публична лекция „Революция на данните в модерната икономика“ ...