Публична лекция на тема „Политическа система и политически партии в Германия: федералните избори през 2017 г. като повратна точка“

четвъртък, 08 март 2018 9:24

„Политическа система и политически партии в Германия: федералните избори през 2017 г. като повратна точка“ беше темата на публичната лекция на д-р Кевин Медау от Института за политически науки към Университета в Бон, гост-преподавател в УНСС по програмата „Еразъм+”.

В презентацията си д-р Медау се спря на особеностите на политическата и партийната система в Германия, направи анализ на резултатите от изборите през 2017 г. и на спецификата на предизборната кампания.

Д-р Кевин Медау

Основа на германската политическа система е парламентарната демокрация и федеративната организация на държавата, посочи лекторът и разгледа конституционните принципи на „защитната демокрация“, правомощията на държавните органи в страната и др.

По време на презентацията

Специално внимание лекторът отдели на федералните избори през 2017 г. и пъстрата коалиция от партии, управляващи на регионално ниво, и цитира данни от проучвания, според които 84% от германците са доволни от живота си.

В малката конферентна зала

На лекцията, организирана от катедра „Политология“, присъстваха и нейният ръководител доц. д-р Блага Благоева, научният секретар доц. д-р Елена Симеонова, преподаватели от катедрата.

Галерия снимки от Публична лекция на тема „Политическа система и политически партии  в Германия: ф ...