Рекорден брой участници и в Националното състезание по икономикс

понеделник, 12 февруари 2018 10:43

440 средношколци участваха в Националното състезание по икономикс на 10 февруари т.г., организирано от УНСС и Асоциацията на икономическите училища в България (за сравнение - през миналата година техният брой беше 120). Поради изключителния интерес състезанието се проведе на два етапа в Тестовия център и компютърните зали на университетската библиотека.

Това е второто Национално състезание през тази година - след това по финанси и счетоводство, на което се явиха 400 средношколци - с рекорден брой участници.

Състезанието беше открито от проф. д-р Даниела Фесчиян (на снимката долу).

Успех на средношколците пожелаха доц. д-р Миланка Славова, зам.-ректор по обучението в ОКС "бакалавър" и продължаващо обучение и председател на Асоциацията на икономическите училища в България (АИУБ), проф. д-р Даниела Фесчиян, зам.-председател на АИУБ, доц. д-р Лилия Йотова, декан на Общоикономическия факултет на УНСС, гл. ас. д-р Димитър Дамянов, член на Организационния комитет на състезанието и представител на катедра „Икономикс“, преподаватели от икономическите училища.

Доц. Йотова, доц. Славова и проф. Фесчиян (от ляво надясно)

За първи път в състезанието участваха не само ученици от 33-те професионални гимназии-членове на АИУБ, но и от езикови гимназии. В продължение на три астрономически часа те решаваха тестове по икономикс.

Бъдещи студенти в УНСС

Победители са 286 ученици (виж имената), на които се признава оценка „отличен“ 6.00 за успешно положен конкурсен изпит за кандидатстване в поднаправление „Икономика, общество и човешки ресурси” за учебната 2018/2019 г. и за учебната 2019/2020 г. в зависимост от това дали са в ХІ или ХІІ клас.

Галерия снимки от Рекорден брой участници и в Националното състезание по икономикс ...