Дни на кариерата 2017 в УНСС

четвъртък, 30 ноември 2017 15:46

Рекорден брой фирми взеха участие в осмото издание на Дните на кариерата в УНСС, организирани от JobTiger, съвместно с Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК) и Студентския съвет, под патронажа на ректора проф. д.ик.н Стати Статев.  Събитието събра 85 от най-големите работодатели в България в секторите Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти.

При откриването на форума в зала „Тържествена“ (от ляво надясно): доц. д-р Галина Димитрова, проф. д-р Валентин Гоев,  Светлозар Петров, Драгомир Николов, Мартин Петков


Днес в нашия университет стартира осмото издание на най-мащабния български кариерен форум, който обединява интересите на работодателите, студентите и университетите, на представителите на държавата и бизнеса. Днес нашите студенти ще се запознаят с възможностите за стажантски програми, професионален старт и кариерно развитие, изтъкна доц. д-р Галина Димитрова, МЦРК.  

Доц. Галина Димитрова

Преди проф. д-р Валентин Гоев, зам.-ректор по научноизследователската дейност, да  открие форума, всички присъстващи почетоха с едноминутно мълчание паметта на доц. д-р Йордан Близнаков, основател и дългогодишен директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата.

В зала „Тържествена“

Присъстваме на събитие, което е изключително полезно за нашите студенти, защото им предоставя възможност за връзка с работодателите. Всяка година броят на фирмите се увеличава. Доказателство, че студентите в УНСС получават добро образование е фактът, че 97% от завършилите се реализират по специалността. Използвайте възможностите, които ви се предоставят на този ден, но и не спирайте да се учите, защото няма по-добра инвестиция от знанието, подчерта проф. Гоев.

Проф. Валентин Гоев

Драгомир Николов, изпълнителен директор на Агенцията по заетостта, възпитаник на УНСС, благодари за поканата и изтъкна, че участието на агенцията в Дните на кариерата е от изключително значение, защото именно кариерното развитие и професионалната реализация на младите хора са сред приоритетите й. Агенцията по заетостта е част от това събитие още от самото начало. Цял живот се учим, но началото винаги е от изключително значение. Пожелавам успех на Дните на кариерата - една от най-качествените платформи за работодателите и младите хора, които имат желание за професионално и личностно израстване, посочи Николов.

Драгомир Николов

Щастлив съм, че все повече фирми участват в Дните на кариерата в УНСС. Колкото и места да определим във фоайето на университета, те винаги се запълват. Работодателите имат голям интерес, каза Светлозар Петров, управител на JobTiger, и се обърна към студентите със съвет да проучат какви са изискванията и отворените позиции. Имате шанс да изберете най-добрите и мечтаните работодатели Над 30 000 хиляди са студентите, които са започнали работа посредством такъв форум и вече стоят от другата страна на щандовете, изтъкна той.

Светлозар Петров

Присъстващите бяха поздравени и от Мартин Петков, секретар на Студентския съвет. Безспорно Дните на кариерата в УНСС са едно от най-големите събития, които организираме. Целта е не само да ви срещнем с бизнеса, но и да предоставим възможност за жив контакт с представители на голяма палитра от фирми в различни браншове, за да направите своя избор, обърна се той към своите колеги. Заплащането в началото на кариерния път не е най-важното. Ние сме млади и трябва да търсим компанията, в която можем да се развиваме, да трупаме знания и опит, да отиваме на работа с желание, изтъкна Петков и пожела успех на Дните на кариерата.

 

Мартин Петков

Форумът продължи в зала „Тържествена“ с целодневна семинарна програма, а студентите имаха възможност през целия ден да разговарят с представителите на фирмите-участници във фоайето на УНСС, където всеки работодател имаше свой щанд (на снимките долу). 

Галерия снимки от Дни на кариерата 2017 в УНСС ...