Информационна среща за студентски обмен с Университета в Тилбург, Холандия, по програма Еразъм+

четвъртък, 26 октомври 2017 14:14

Информационна среща с Лаура Ван Боше от департамент „Международни студенти“ на Университета в Тилбург, Холандия, се проведе в УНСС. Пред присъстващите в зала „Научни съвети“ лекторът представи възможностите за студентски обмен по програма Еразъм+ между УНСС и холандския университет.

Доц. д-р Екатерина Тошева, директор на Университетския център за мобилност на студенти и преподаватели, представи Лаура Ван Боше и откри срещата.

В зала „Научни съвети“

В кратко видео Лаура Ван Боше представи Холандия, а чрез викторина студентите научиха повече за страната, нравите и обичаите на холандците, националния им празник и десетдневния традиционен карнавал - най-големият в Европа. Тя говори за холандските принципи за прием на чуждестранни студенти, събрани в понятията: равнопоставеност, толерантност, усилена работа, директна и ясна комуникация, точност.

Лаура Ван Боше

В своята презентациия за Университета в Тилбург гост-лекторът представи образователните възможности на холандското висше училище, качеството на обучението, магистърските програми, възможностите за настаняване, както и за кариерно развитие на студентите. Тя се спря на образователните програми на английски език, интернационалния състав на студентите в университета, отличното иновативно образование, възможностите за професионална реализация.

Забавната образователна викторина

Университетът в Тилбург е един от водещите университети за правни, бизнес и икономически науки в Европа. Основан през 1927 г., днес той разчита на дългогодишния си опит и установени традиции в преподаването, като насърчава академичното развитие на своите студенти и ги подготвя за професионалните изисквания на модерния свят. Университетът предлага отлична база за научни изследвания, има договорни отношения с над 100 чуждестранни висши училища, сред които Университетът „Корнел“, Ню Йорк, Университетът в Барселона, Университета в Глазгоу, Националния университет на Сингапур и Пекинския университет и др. Факултетът по икономика и бизнес администрация е най-големият от шестте факултета, признат е от AACSB International - най-високият коректив за постижения на бизнес училищата в целия свят. Университетът в Тилбург оглавява европейската класация за изследвания в областта на икономиката (според European Economic Association), заема трето място за проучвания в сферата на бизнеса и е избран за най-добре специализирания университет в Холандия в областта на международното и европейското право (Higher Education Guide) през последните няколко години.

Обменът на студенти с нашия университет се извършва с прякото съдействие на Центъра за мобилност на преподаватели и студенти.

Галерия снимки от Информационна среща за студентски обмен с Университета в Тилбург, Холандия, по п ...